Kisfiút felrúgó karateedző: A média által gerjesztett lejárató hadjárat zajlik ellenem

2024. július 25. – 07:37

Másolás

Vágólapra másolva

„Semmi ilyet nem tettem. Mindez beleillik abba a média által gerjesztett lejárató hadjáratba, amely napok óta zajlik ellenem” – írta az ATV-nek címzett levelében a kisfiút felrúgó karateedző. Az ATV azért kereste meg a férfit, mert a napokban egy szülő azzal vádolta meg a jászberényi edzőt, hogy edzés közben úgy megrúgta a gyerekét, hogy bepisilt. A karateedző határozottan cáfolja a bordán rúgott kisfiúról szóló hírt.

„Amennyiben valamely gyermek ilyen tettről számolt be a szüleinek, úgy a problémával miért nem kerestek meg a szülők engem vagy az egyesületet rögtön az állítólagos bántalmazást követően?” – áll a férfi levelében, aki azt állítja, több évtizedes pályafutása alatt még hasonló esemény sem történt. „Az edzésről bármikor ki lehet menni a mellékhelyiségbe, amely 1 méterre van a gyermekek termének bejáratától” – tette hozzá az edző, akitől két napja visszavonták díját, amit a kiemelkedő tehetséggondozásért kapott.

A díj visszavonásának előzménye, hogy július közepén előkerült egy felvétel, amin az látható, hogy egy férfi olyan erősen kirúgta egy gyerek lábát a szolnoki kalandparkban, hogy a kisfiú ráesett a fejére. A rúgást elszenvedő kisfiú anyja a videóból tudta meg, hogy mi történt a gyerekével. A férfi ellen egyelőre még csak garázdaság ügyében indult nyomozás, de könnyen lehet, hogy később súlyosabb cselekmény elkövetésével fogják meggyanúsítani.

A támadást elkövető karateedző július 17-én vállalta a felelősséget, és lemondott a jászberényi Yakuzák SE elnökségéről. Két nappal a sokkoló videó kikerülése után a Magyar Karate Szakszövetség ideiglenesen, majd egy napra rá végleg eltiltotta a karateoktatástól a jászberényi férfit, megfosztotta díjaitól, és a fekete övet sem viselheti. Az esetre még Orbán Viktor is reagált.

A férfi jelenleg külföldön tartózkodik, ezért eddig nem tudták gyanúsítottként kihallgatni. Az edző az Rtl-nek nyilatkozott spanyolországi nyaralásának helyszínéről, mindenkit biztosítva afelől, hogy nem menekül az igazságszolgáltatás elől. Elmondta azt is, hogy személyesen szeretne bocsánatot kérni a kisfiútól.

A férfit volt tanítványa és egykori barátnője közben azzal vádolja, hogy kapcsolatuk idején verte őt. A nő 19 éves volt, amikor összejött az edzővel. Elmondása szerint előfordult, hogy a férfi ököllel ütötte a fejét és a testét, egy alkalommal pedig a hajánál fogva cibálta ki az utcára. Egy másik nő a TV2-nek arccal és névvel arról beszélt, hogy a férfi 17 évvel ezelőtt megerőszakolta. Elmondása szerint a férfi nem csak erőszakoskodott vele, de lelkileg is terrorizálta. A karateedző az állításokat visszautasítja, és azt mondta, a rágalmazásért feljelentést tesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!