„Gyomorszájon talált, és elég messzire repültem” – megszólaltak a kisfiút felrúgó karateedző volt tanítványai

2024. július 23. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

„Megkérdezte, »melyik fáj?«. Mutattam, hogy a bal lábamon a lábujjak, erre olyan erővel csapott rá, hogy már nemcsak a lábujjak, de az egész lábfejem sajgott. Bicegve csináltam végig az edzést, könnyek között, mert nem akartam súlyosabb büntetést kapni” – mondta az Rtl.hu-nak annak a karateedzőnek az egyik volt tanítványa, aki felrúgott egy 7 éves kisgyereket a Szolnoki Kalandparkban.

A csatornának négy korábbi tanítvány is vallott a férfi módszereiről. Ők gyerekként jártak a jászberényi harcművész-egyesületbe az edzőhöz, többségük nagyjából négy évet töltött el ott, ma már mind felnőttek. Arról beszéltek, hogy bár a közösség jó hatással volt rájuk, az edző által okozott fizikai és lelki sérüléseket máig hordozzák. „Rengetegszer kaptunk büntetést azért, ha valamit elrontottunk, nem úgy állt a hajunk, nem volt tiszta a ruhánk stb.” – mondta egyikük.

Az egyik volt tanítvány arról beszélt, hogy sokszor sírva és félve ment edzeni, otthon nem merte elmesélni a történteket. Míg más azt mondta hogy az edző viselkedése bizalmatlanná tette a későbbi edzői irányába, fel is hagyott a küzdősporttal. „Amikor először láttam a felvételt, nem lehetett tudni, hogy ki van rajta, de a mozgásból és a módszerből éreztem, hogy ismerem az illetőt, mert láttam már ilyet” – mondta az egyik megszólaló arról a videóról, amin látszik, hogy a férfi felrúgta a kisgyereket. Többen azt is szóba hozták, hogy a videó nyilvánosságra kerülése megkönnyebbülést is hozott számukra, mert „végre fény derül az igazságra, hogy mi folyik az edzőteremben, és milyen ember az edző”.

A beszámolóik szerint a férfi rendszeresen alkalmazott testi fenyítést.

„Comb vagy gyomor?”

– hangzott el állítólag rendszeresen az edzéseken, de az edző a választól függetlenül sújtott le. Egyikük felidézte, hogy miután edzésen maga alá fordult a lábujja, odament az edzőhöz és megkérdezte, hogy mit csináljon. Erre a férfi olyan erővel csapott rá, hogy nemcsak ujja, hanem az egész lábfeje sajgott a tanítványnak. Előfordult állítólag az is, hogy az edzésen újakkal küzdöttek a régiek, mikor az egyik újonc belefordult egy rúgásba, orron találták. „Én sűrűn elnézést kértem a fiútól, mert nem akartam bántani. Az edző rám se nézett, csak egy jokogerivel (oldalirányú rúgással) elrúgott.

Gyomorszájon talált, és elég messzire repültem (gyerekszemmel legalábbis mindenképp). A földön fekve alig bírtam lélegezni, mert beszorult a levegő a mellkasomba. Ekkor fölém állt, és elkezdett üvölteni. Nem maradtak meg a szavai, de nem mertem felnézni rá, de még sírni sem”

– mesélte az egyik volt tanítvány. Az edző bocsánatkéréséről mind a négy korábbi tanítvány azt írta, hogy nem tartják őszintének, és úgy gondolják, egyedül azért fogalmazta meg, mert a felvétel nyilvánosságra került. „Soha nem fogja megbánni, amiket tett. Csak azt bánja, hogy most nem tagadhatja le a tettét. Próbálja magát védeni, mert a több évtizedes kegyetlenkedése végre nyilvánosság elé került” – fogalmazott egyikük az Rtl-nek.

Egykori barátnője is megvádolta

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. július 16-án posztolt egy azóta már törölt videót a Facebookra, amin az lehetett látni, hogy egy férfi olyan erősen kirúgta egy gyerek lábát a szolnoki kalandparkban, hogy a kisfiú ráesett a fejére. A rúgást elszenvedő kisfiú anyja a videóból tudta meg, hogy mi történt a gyerekével. A férfi ellen egyelőre még csak garázdaság ügyében indult nyomozás, de könnyen lehet, hogy később súlyosabb cselekmény elkövetésével fogják meggyanúsítani.

A támadást elkövető karateedző július 17-én vállalta a felelősséget, és lemondott a jászberényi Yakuzák SE elnökségéről. Két nappal a sokkoló videó kikerülése után a Magyar Karate Szakszövetség ideiglenesen, majd egy napra rá végleg eltiltotta a karateoktatástól a jászberényi férfit, megfosztotta díjaitól, és a fekete övet sem viselheti. Az esetre még Orbán Viktor is reagált.

A férfi jelenleg külföldön tartózkodik, ezért eddig nem tudták gyanúsítottként kihallgatni. Az edző az Rtl-nek nyilatkozott spanyolországi nyaralásának helyszínéről, mindenkit biztosítva afelől, hogy nem menekül az igazságszolgáltatás elől. Elmondta azt is, hogy személyesen szeretne bocsánatot kérni a kisfiútól.

A férfit volt tanítványa és egykori barátnője közben azzal vádolja, hogy kapcsolatuk idején verte őt. A nő 19 éves volt, amikor összejött az edzővel. Elmondása szerint előfordult, hogy a férfi ököllel ütötte a fejét és a testét, egy alkalommal pedig a hajánál fogva cibálta ki az utcára. Egy másik nő a TV2-nek arccal és névvel arról beszélt, hogy a férfi 17 évvel ezelőtt megerőszakolta. Elmondása szerint a férfi nem csak erőszakoskodott vele, de lelkileg is terrorizálta. A karateedző az állításokat visszautasítja, és azt mondta, a rágalmazásért feljelentést tesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!