Toroczkai: Vár ránk egy új európai pártcsalád megalkotása, ami régi álmunk volt

2024. június 10. – 01:02

Másolás

Vágólapra másolva

Toroczkai szerint „példátlan volt az az elhallgatás, cenzúra és lejáratás”, ami a Mi Hazánkkal szemben történt a választások előtt: erről kérdezni is fogja hétfőn a parlamentben Orbán Viktort – mondta el a párt elnöke a Mi Hazánk eredményváróján tartott sajtótájékoztatón.

A késő este érkező pártelnök úgy látja, „csúcsteljesítmény volt, amit a Mi Hazánk elért”. Toroczkai hozzátette, négy párton, a Fidesz-KDNP-n, a DK-koalíción, a Tisza Párton és a Mi Hazánkon kívül „minden politikai erő megsemmisült”, így „ez a négy politikai erő fogja a következő időszakban meghatározni Magyarország sorsát”. Toroczkai úgy fogalmazott: „az összes többi párt elvérzett, megsemmisült”.

„Nem tudjuk a végeredményeket, de az látszik, hogy a legfontosabb kitűzött céljainkat elértük”

– mondta Toroczkai arra utalva, hogy az eddigi eredmények alapján legalább egy mandátummal bejutottak az EP-be: „nem kizárt az sem, hoygy két mandátumunk lesz” – tette hozzá. „Vidéken a második legerősebb politikai erő lett a Mi Hazánk” – mondta Toroczkai, kiemelve Csongrád-Csanád megyét. „Országszerte minimum száz új mi hazánkos képviselő van a mai naptól kezdve. Ez egy óriási dolog” – mondta Toroczkai, aki aztán azzal viccelt, hogy nem tudja, hol találnak majd akkora termet, hogy össze tudjanak ülni.

Fotó: Molnár Réka / Telex
Fotó: Molnár Réka / Telex

Fontos a jövőben, hogy Budapestet is meggyőzzék – tette hozzá Toroczkai, aki szerint látni, hogy „Vitézy Dávid és Karácsony Gergely hogyan izzadhat egész este”. A főpolgármester-választás során szerinte az derült ki, hogy „Grundtner András és a Mi Hazánk is megkerülhetetlen erő”. Toroczkai kiemelte a német szélsőjobboldali AfD európai második helyét, amivel „továbbra is megmaradt az esély, hogy akár átvegyék az EU legfontosabb országának vezetését. Vár ránk egy új európai pártcsalád megalkotása, ami a Mi Hazánk régi álma és szándéka volt” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!