Pikó András a várakozásokhoz képest egészen simán nyer a Józsefvárosban

2024. június 10. – 00:01

Másolás

Vágólapra másolva

Míg 2019-ben alig 1 százalékpont volt a különbég az egyesült ellenzék jelöltje, Pikó András és a fideszes Sára Botond között, Pikó úgy néz ki, most javítani tudott az eredményén. 92 százalékos feldolgozottság felett neki 49,44 százaléka van, míg a főispán Sára a szavazatok 43,95 százalékát szerezte meg. Ezt úgy sikerült elérnie Pikónak, hogy a kampányban összeveszett az MSZP-vel, mert nem akarta a csapatába felvenni közös jelöltnek a párt korábbi képviselőit. A baloldali párt ezért ráindított egy polgármesterjelöltet, és a Szolidaritás is ugyanígy tett.

Az MSZP egyéni képviselőjelölteket is elindított, ezzel veszélyeztetve azt, hogy Pikó még ha nyer is, többséggel tudja vezetni a kerületet. Az eredmények alapján ez végül nem jelentett veszélyt a Pikó mögötti ellenzéki koalícióra, két egyéni körzet kivételével (amiben nyert a Fidesz) mindent vittek.

A fideszes Sára Botond 2019-ben képviselőjelöltként is elindult, de ebben a versenyben is kikapott, a volt DK-s és most momentumos Szarvas Koppány Bendegúztól. A fideszes politikus még ezek után is képviselői mandátumot szerzett a kerületben kompenzációs listáról, ám arról végül lemondott, hogy aztán kinevezzék budapesti kormánymegbízottnak, főispánnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!