Kunhalmi Ágnes: Hazai baloldal van, volt és lesz is

2024. június 10. – 02:22

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc után Kunhalmi Ágnes is felszólalt a DK-MSZP-Párbeszéd-Zöldek eredményértékelő sajtótájékoztatóján. Kunhalmi először köszönetet mondott minden aktivistának és kollégájának, akik végigdolgozták az elmúlt hónapokat. Magyar Péter személyére reagálva elmondta, hogy „valóban megjelent egy jobboldali kihívó”, de szerinte a baloldali értékek ettől nem csorbulnak, pártszövetségüket pedig a legkevésbé euroszkeptikus-, sőt az egyetlen európapárti közösségként jellemezte.

„A politika már csak ilyen: újra meg kell harcolniuk az igazukért a szociáldemokratáknak és a baloldalnak”

– tette hozzá.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Kunhalmi kiemelte, hogy sikerült megőrizniük a szabad városok jelentős részét, az itt végzett munka és önkormányzás „jó példáját mutatja, hogy milyen országot szeretnénk vinni és egyszer majd kormányozni.” A politikus Szombathely, Pécs és Szeged mellett kiemelte, hogy sikerült fordítaniuk Szolnokon, Hajdúnánásban és Pakson is, de büszke azokra is, akik Budapesten meg tudták őrizni a hatalmukat és továbbviszik azt a politikát, amelyben ők hisznek.

„Nincs jó társadalom baloldal nélkül, nagyon köszönöm mindenkinek, aki a következő időszak értékelésében a küzdelem folytatásában velünk tart” – zárta a beszédét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!