Donáth Anna: Katka teljesítményét nem százalékokban mérik, hanem kapcsolati tőkében

2024. június 10. – 01:24

Másolás

Vágólapra másolva

Donáth Anna keserédes hangulatú beszédet tartott éjjel egykor a Momentum eredményváróján. A beszédet azzal kezdte, hogy felsorolta az önkormányzati választáson elért eredményeket: Zuglóban Rózsa András, Józsefvárosban Pikó András, Terézvárosban Soproni Tamás, a Hajdú-Bihar megyei Vámospércsen Kosztin Mihály, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánrévén pedig Kovács József tudott nyerni – a listához hozzávette a Momentum által támogatott Baranyi Krisztina (9. kerület), Pintér Bence (Győr) és Tóth Gergely (Keszthely) sikerét is.

Fotó: Ránki Dániel / Telex Fotó: Ránki Dániel / Telex
Fotó: Ránki Dániel / Telex

Végül rátért az EP-választás eredményére is, erről azt mondta, egyikünk sem számított rá, de úgy néz ki, nem érik el az öt százalékot. A Momentum elnöke megköszönte a rájuk szavazó 120 ezer embernek, hogy az ő értékeikre szavazott.

Donáth szerint a Momentum közösségével történtek már kudarcok, de ezeket sosem próbálták elkenni, minden szituációból felálltak. A győzelem sosem végleges, a vereség sosem végletes, mondja Winston Churchillt idézve, majd a beszéde végén kiemelte Cseh Katalin munkáját: „Katka teljesítményét nem százalékokban mérik, hanem abban a kapcsolati tőkében, hogy az Európai Parlamentben pontosan tudják, mi az a Momentum.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!