Zuglóban még bármi megtörténhet

2024. június 9. – 21:50

Másolás

Vágólapra másolva

A szavazatok 10 százalékos feldolgozottságánál fej-fej mellett áll a momentumos Rózsa András és a fideszes Borbély Ádám Zuglóban. Rózsa 34 százalék körül, Borbély 32 százalék körül áll. Horváth Csaba jelenlegi polgármester 23 százalékon áll, Vida Attila LMP-s jelölt 5,6 százalékon, ahogy a Mi Hazánk-os Czeglédi János is.

Zuglónak a rendszerváltástól 2002-ig SZDSZ-es, utána rövid ideig fideszes, majd megint SZDSZ-es, majd megint fideszes polgármestere volt. 2014-ben Karácsony hódította meg az ellenzéknek, majd 2019-ben a korábban a II. kerületet vezető MSZP-s Horváth Csabát választották meg polgármesternek.

Idénre aztán az ellenzék egy része kifarolt Horváth mögül, és elindult ellene a momentumos Rózsa András. Egyéni képviselők szintjén azonban máshogy alakult az összefogás: Horváth Csaba jelöltjei az Összefogás Zuglóért civil szervezet színeiben indulnak, elindul azonban velük szemben a Civilzugló Egyesület, a DK, a Momentum, a Szikra és a Mindenki Magyarországért Néppárt jelöltjei. Külön indult viszont a Kutyapárt, az LMP és a Mi Hazánk is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!