Zsinórban harmadszor is nyert Papp László, megint ő lett a debreceni polgármester

2024. június 9. – 22:54

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 96 százalékos feldolgozottság mellett behozhatatlan a fideszes jelölt, a jelenlegi polgármester Papp László előnye, több mint 25 százalékponttal vezet. Az újrázó városvezető 48,48 százalékon áll, mögötte Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Debrecen Egyesület jelöltje áll 22,71 százalékkal, több mint 20 ezer szavazat a különbség a két jelölt között.

Mándi László mögé hiába állt be a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Szikra Mozgalom, így is csak a harmadik helyet fogja elérni, jelenleg 19,97 százalékon áll, de még így is több szavazatot kapott mint a Mi Hazánk-os Salánkiné Kuti Zsuzsanna, aki a 9 százalékot sem érte el.

Debrecenben a 2019-es önkormányzati választáson jóval alacsonyabb volt a részvétel mint most, akkor csupán a választók kicsit több mint egyharmada, 35 százaléka, most pedig több mint fele, majdnem 55 százaléka ment el szavazni.

Papp László 2019-ben a szavazatok majdnem 62 százalékát szerezte meg, és lett Debrecen fideszes polgármestere, de 5 évvel azelőtt, 2014-ben is a szavazatok több mint felének megszerzésével lett polgármester.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!