Závecz: Deutsch Tamás kettest kapott a magyaroktól az EP-ben végzett munkájára

2024. június 9. – 12:42

Másolás

Vágólapra másolva

Átlagosan kettesre értékelték Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő munkáját a magyarok az elmúlt öt évben – írja a 24.hu. A lap megbízásából készült Závecz Research közvélemény-kutatásból kiderül, a felsorolt magyar EP-képviselők közül Deutsch érte el a legrosszabb eredményt az iskolai jegyeknek megfelelő ötfokozatú skálán. A megkérdezettek 46 százaléka elégtelent adott a fideszes EP-képviselőnek. Átlagban a legjobb jegyet a momentumos Cseh Katalin és Donáth Anna kapták a megkérdezettektől, de ők is csak egy közepest vihetnek haza. Utánuk következik Dobrev Klára, aki 2,8-as átlagot zsebelhet be.

A kutatás alapján úgy tűnik, a pártszimpátia fontos, de nem minden: bár láthatóan jobb jegyet adtak a megkérdezettek a számukra szimpatikus képviselőknek, a fideszes szavazók összességében rosszabb értékelést adtak Deutschnak (3,6), mint az ellenzékiek Dobrevnek (4,6), Cseh Katalinnak (4,4) és Donáth Annának (4,5).

A megkérdezettek közül magukat Tisza-szavazóknak vallók átlagosan a momentumosok munkáját értékelték a legjobbra (3,7), a Mi Hazánk szimpatizánsainál pedig a fideszes Gál Kinga nyert (3,5).

A felmérés 1000 fős reprezentatív mintán készült telefonos módszerrel, az adatokat május 8. és 14. között vették fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!