Vitézy: Az országos ügyekben ellenzéki hitvallású emberek is engem biztatnak

2024. június 9. – 11:37

Másolás

Vágólapra másolva

Mindenki éljen szavazójogával, különösen azok a budapestiek, akik szerint Budapesten változásra van szükség – mondta Vitézy Dávid, miután leadta szavazatát a Diana utcai általános iskolában.

Vitézy azt tapasztalta, hogy az országos ügyekben ellenzéki hitvallású emberek is őt biztatják, szerinte ez azért van, mert a többség szakmai városvezetést akar. Kampányáról azt mondta: sikerült elérnie, hogy Budapest valódi ügyeiről beszéljenek, amire büszke. Szentkirályi visszalépése szerinte a Fidesz egyoldalú döntése volt, ez az ő programján nem változtat. Újra kizárta, hogy a Fidesszel vagy a DK-val szövetséget kössön. Az ellenzéki szavazóknak, akiket a visszalépés elbizonytalanított, azt üzenete: azokban az ügyekben, ahol arra van szükség, ki fog állni a kormány ellen, példának hozta a maxi-Dubajt és a HÉV-ek ügyét.

Fotó: Ránki Dániel / Telex
Fotó: Ránki Dániel / Telex

Vitézy Karácsonnyal való szövetségre nem készül, de a részletekkel meg szeretné várni az eredményeket.

„Az, hogy a kormánypárt, vagy maga a miniszterelnök annak a városfejlesztési programnak bizalmat szavazott, az egy felelősség, ezt szeretném Budapest érdekében felhasználni”

– mondta. Szerinte megválasztása esetén úgy tud majd a programjára hivatkozni, hogy azt maga Orbán is támogatta. Vitézy szerint a magas részvételi adatok annak köszönhetőek, hogy a fővárosiak értik a választás tétjét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!