Orbán a főpolgármester-választásról: Azt csináltam, amit Alexandra és a lányaim tanácsoltak

2024. június 9. – 09:11

Másolás

Vágólapra másolva

„Négy lányom van és egy feleségem, azt tettem, amit a hölgyek tanácsolnak” – mondta Orbán Viktor, miután leadta szavazatát. A miniszterelnök arra a kérdésre, hogy Vitézy Dávidra szavazott-e, azt mondta, hogy azt csinálta, amit „Alexandra tanácsolt”. Azt nem mondta ki, hogy Vitézy Dávidra szavazott, de ha a lányára hallgatott, akkor őt támogatta. Bízik benne, hogy releváns kérdés lesz az, hogy Vitézy Dáviddal együtt tudnak-e majd működni, Orbán állítja, hogy ő Vitézy Dávidékkal nem tárgyalt, Szentkirályi döntését fogadta el.

„Büszke vagyok arra, amit Szentkirályi Alexandra elvégzett, nagy jövő előtt álló, erős vezetője lesz a Fidesznek”

– mondta. Sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy életében ez az első EP-választás, ami áthúzódik a tagállamok határán, több helyen is a béke kérdése a központi téma. „A munka egyik felét ma az európaiak végzik el, a másik felét az amerikaiak ősszel” – mondta. Az eredményekkel kapcsolatban arról beszélt, hogy száz százalékot szeretnének, de azt nem lehet. „Nem fogunk örülni, ha kevesebb mandátumot szerzünk” – mondta, 21 mandátummal lenne elégedett.

Orbán szerint az ország nem megosztott, hanem demokratikus, sokféle vélemény és szabadság van. Hozzátette: a gyűlölet nem szép dolog, ha mégis van az országban, akkor szerinte nincs ebben felelőssége, mert ő a „béke embere”. Magyar Péter kampányát nem követte, mert „a sajátját is alig tudta”. A tájékoztató végén annyit megjegyzett Magyarról: „sose fizette be a tagdíjat”.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Arra a kérdésre, hogy kifejezték-e rosszallásukat az oroszok felé mikor behatoltak a külügy rendszereibe, azt mondta, hogy megtették a szükséges lépéseket. Azzal a kérdéssel nem foglalkozik, hogy miért nevezték két éve az ezzel kapcsolatos híreket „kampányhazugságnak”, azt ismételgette, hogy a protokoll szerint jártak el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!