Grundtner András elengedte, hogy a Mi Hazánk főpolgármestert adhatna Budapestnek

2024. június 9. – 22:35

Másolás

Vágólapra másolva

“Tudtuk, hogy nincs esélye a Mi Hazánknak főpolgármestert adni, az volt a fő cél, hogy bekerüljünk a közgyűlésbe” – fogalmazott Grundtner András, a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje a párt eredményváróján. Szerinte a cél most az, hogy a fővárosi listáról bekerüljenek a közgyűlésbe, “ott pedig olyan munkát tegyünk le az asztalra, amivel a következő választásokra meg tudunk erősödni”. Hozzátette, a következő öt év messze van, így nem tudja, akkor is indul-e, de “mindenképpen úgy fogja végezni a munkáját, hogy annak látható eredménye legyen”, ha bekerül a listáról.

Grundtner András – Fotó: Molnár Réka / Telex
Grundtner András – Fotó: Molnár Réka / Telex

Elmondta azt is, hogy sem Karácsony, sem Vitézy nyerése esetén nem fog jó irányba menni szerinte Budapest, mert “nincs különbség a politikájuk között”. Úgy látja, hogy a főváros mostani vezetése rossz irányban kommunikál, pedig “az Budapest érdeke, hogy a mindenkori városvezetés a kormánnyal próbáljon jó viszonyt ápilni:

“Ha én nyernék, tudnék jó kapcsolatot ápolni akár a Fidesszel, de akár a DK-val is, ha az lenne kormányon. Ez Budapest érdeke”.

Bár úgy látja, Budapest nehéz terep, mert hatalmas a különbség a budai negyedek között: a XII. kerületben például “nem talál a nemzeti radikalizmus táptalajt”, ahogy “Újlipótban sem várható el, hogy egy radikális pártra szavazzanak az emberek, egyszerűen a múlt miatt [utalva ezzel a kerületi zsidóság nagy arányára].”

Grundtner szerint nagy reménységeket most az EP-be kerüléshez fűz a párt, mert 2022-ben a Parlamentben már képviselik magukat, “hiányzik, hogy Európában is tudjuk magunkat képviselni”. A német szélsőjobboldali AfD-vel új frakciót hoznák létre: ezt a pártot rakta ki nemrég eddigi pártcsaládja, az Identitás és Demokrácia azután, hogy vezetőjük, Maximilian Krah arról beszélt, hogy “nem mindenki bűnös”, aki a második világháború alatt SS-egyenruhát viselt. Grundtner szerint “nincs olyan párt Európában, ahol ne lennének néha felelőtlen vagy félreérthető kijelentések”, de az AfD mondata “nem annyira bántó, mint amennyire a mainstream liberális média gondolta”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!