Kikapott a vadászkunyhós Mándok József fia Izsákon

2024. június 9. – 22:29

Másolás

Vágólapra másolva

Nem nyert Izsákon Mándok Miksa. A fideszes Lakatos Tamás a szavazatok 45,18 százalékát szerezte meg, így 100 százalékos feldolgozottságnál ő a polgármester. Mondok 29,73 százalékkal második lett.

Mondok Miksa apja Mondok József volt, ő több mint 20 évig vezette a várost, amit azzal tett híressé, hogy két vadászházat is felhúzott EU-s támogatásból – az egyiket Izsákon, a másikat Karádon.

Az Izsákban 35 millió forintos támogatásból épült vadászházba beköltözött a családjával, emiatt beperelték. Fia, Mondok Miksa is másodrendű vádlott volt, mert a vád szerint az apja strómanja volt. Mondok József időközben meghalt, és fiát és a harmadrendű vádlottat is felmentették, az indokolás szerint azért, mert az nem klasszikus strómanság, ha egy családi vállalkozásról van szó, a tanúk szerint ráadásul Mondok Miksa „tevékenyen részt vett a cég ügyeiben”.

Mondok Miksa aztán áprilisban bejelentkezett polgármesterjelöltnek, a bemutatkozó videója szerint azért, mert kötelességének érzi, hogy megtegyen mindent azért a közösségért, amiben ő felnőtt. „Kiskorom óta lehetőségem volt a város működésébe széles körű ismeretekre szert tennem, amit annak köszönhettem, hogy édesapám mellett hosszú éveken keresztül kísérhettem végig az ő mindennapjait és munkásságát.” Azóta pedig 39 kátyút temetett be, pár napja pedig átadott egy elektromos autót a városnak, amit az Energiaügyi Minisztériumnál járt ki.

Bár apja fideszes polgármester volt, Mondok Miksa függetlenként indul, a kormánypár izsáki jelöltje Lakatos Tamás volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!