Karácsony: A Fidesz hamis trükkje miatt sokkal többen fognak szavazni, mint öt éve

2024. június 9. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

„Itt a nagy nap, éljetek a szabadságotokkal, azzal, hogy megőrizhetitek Budapestet szabadnak, szolidárisnak és európainak” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester, mielőtt leadta a szavazatát.

Karácsony arról beszélt, hogy a részvételi adatok alapján az látszik: „a Fidesz hamis trükkje miatt” sokkal többen fognak szavazni, mint öt éve. „Ma reggel Orbán Viktor arról beszélt, hogy Orbán Ráhelre hallgatva léptette vissza Szentkirályi Alexandrát, ami azért egy komoly ajánlólevél” – fogalmazott.

Karácsony szerint Orbánéknak a főpolgármester-választás „ egy családi biznisz”: Ungár Péter, Schmidt Mária, Orbán Ráhel, Tiborcz István. „Ne felejtsük el, hogy a Fidesz jelöltje, Vitézy Dávid, mikor a Turisztikai Ügynökségben együtt dolgozott Orbán Ráhellel, akkor a ti adótokból közel 100 milliárdot osztott ki Tiborcz István és Mészáros Lőrinc szállodáinak”. A tét szerinte az, hogy olyan főpolgármestere lesz-e Budapestnek, akit Rogán Antal propagandagépezete ültetett be a főpolgármesteri székbe, vagy „megőrizzük a várost szabadnak”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!