Kalocsán 23 szavazaton múlott a győzelem

2024. június 9. – 22:21

Másolás

Vágólapra másolva

Filvig Géza, Kalocsa fideszes polgármestere 100 százalékos feldolgozottságnál, nem jogerős eredmény szerint megtartotta székét. A szavazatok 29,04 százalékát kapta meg, összesen 2179 ember voksolt rá. Kampányát nagyon megtolta a Fidesz, Szijjártó Péter is tartott a városban lakossági fórumot (ez volt az a fórum, amiről kidobtak bennünket, majd a TEK és a rendőrség próbálta akadályozni a munkánkat), csütörtökön pedig Orbán Viktor miniszterelnök adta át a Kalocsát Pakssal összekötő új Duna-hidat.

Ilyen támogatás mellett meglepő, de Filvignek nagyon izgulnia kellett, sokáig fej fej mellett állt ugyanis a Kalo Lokálpatrióta Egyesület jelöltjével, dr. Bagó Zoltánnal, aki végül csak 23 szavazattal kapott ki, 2156-an ikszeltek a neve mellé.

A harmadik helyen szintén egy helyi lokálpatrióta egyesület jelöltje, a Békés Kalocsáért Egyesület által indított Bolvári Ferdinánd futott be 1576 szavazattal, ami 21 százalékot ért. Csak őt követi a DK-s dr. Magóné Tóth Gyöngyi Mária 14,1 százalékkal.

A kalocsai önkormányzati képviselőkre adott szavazatok közül még nem számolták össze mindet, de elég valószínű, hogy Filvig többsége is meglesz az önkormányzatban.

2019-ben Filvig sokkal magabiztosabban húzta be a polgármesterséget, akkor 45 százalék fölött teljesített, a második Bolvári Ferdinánd lett 31,5 százalékkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!