Ellenzéki polgármester marad Dunaújváros élén

2024. június 9. – 22:28

Másolás

Vágólapra másolva

83,87 százalékos feldolgozottság mellett kijelenthető, hogy a 2019-ben is megválasztott Pintér Tamás marad Dunaújváros polgármestere, aki a Facebookon már ünnepli is a győzelmét. Pintéré a jelenlegi feldolgozottsági adatok mellett a szavazatok 68,61 százaléka, a Fidesz–KDNP által is támogatott jelölt, az MSZP egykori dunaújvárosi elnöke, Magyar András csak 31,39 százalékot kapott. Pintér mögé 2019-ben és most, 2024-ben is beállt az összes ellenzéki párt.

Dunaújvárosban az elmúlt 34 évben mindössze kétszer választottak fideszes polgármestert. A városban fideszesként nyert 2010-ben és 2014-ben is Cserna Gábor. 2019-ben lett Pintér Tamás Dunaújváros polgármestere, aki a Jobbik színeiben szerezte meg a posztot, de összellenzéki támogatással.

A jelenlegi polgármester, Pintér már tavaly novemberben bejelentette, újraindul a 2024-es önkormányzati választásokon is, az ellenzéki pártok idén is beálltak mögé, de a Rajta Újváros! Egyesület jelöltjeként indult.

A Rajta Újváros! Egyesület nem csak a polgármestert adja, ugyanis megnyerte a város mind a 10 egyéni választókerületét is, ők fogják kitenni a képviselő-testület többségét. Kompenzációs listáról bejutott három fideszes, illetve egy Mi Hazánk-os politikus.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!