Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc is leadta a szavazatát

2024. június 9. – 11:19

Másolás

Vágólapra másolva
Fotó: Ránki Dániel / Telex
Fotó: Ránki Dániel / Telex

Arra számítunk, hogy még több szavazónk lesz és még erősebb politikai közösséget fogunk tudni mutatni – mondta Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője újságíróknak, miután férjével, Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével együtt leadták a szavazatukat a II. kerületi Áldás utcai általános iskolában lévő szavazókörben.

Arra a kérdésre, hogy hány mandátumot várnak, Dobrev azt válaszolta, a mandátumszámuk nemcsak a saját szereplésükön múlik majd, hanem a többi pártén is. Hozzátette, hogy nagyon-nagyon sok szavazójuk lesz „és egyre több”. Dobrev azt is hangsúlyozta, hogy a DK-MSZP-Párbeszéd az egyetlen erős, baloldali, szociáldemokrata szövetség.

Dobrev Klára szerinte a Fideszre nem lehet szavazni, de a fővárosban és szerte az országban olyan pártra sem lehet szavazni, mint a Tisza, ami nem határolódik el egyértelműen a „Fidesz jelöltjétől” Budapesten, és nem Karácsony Gergelyt támogatja. Dobrev hozzátette, aki nem akarja, hogy Budapestet visszavegye és országosan megerősödjön a Fidesz, az a fővárosban Karácsony Gergelyre, országosan pedig a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára szavaz. Az EP-listavezető azt is elmondta, június 10-től gőzerővel dolgoznak majd azon, hogy az „Orbán-rendszer minél hamarabb megbukjon”.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!