Az ellenzék vezet a XVIII. kerületben, ami az egyetlen, ahol több jelölttel is támad a Tisza

2024. június 9. – 21:50

Másolás

Vágólapra másolva

14,29 százalékos feldolgozottságnál a DK-s polgármester, Szaniszló Sándor 51,75 százalékon áll, ezzel magabiztosan vezet a XVIII. kerületben. Pestszentlőrinc-Pestszentimre az egyike annak a két fővárosi kerületnek, ahol az ellenzéki vezetés ellen indított jelöltet Magyar Péter pártja.

A XVIII. kerületet sokáig MSZP-s polgármester vezette, Mester Lászlót 2010-ben sikerült legyűrnie Ughy Attilának. Öt éve Szaniszló összellenzéki jelöltként, 51 százalékot elérve váltotta Ughyt. Kettejük visszavágóját most több tényező is bonyolította. Egyrészt az, hogy most a 2019-es támogatói közül nem mindegyik párt állt be az akkor még MSZP-s, ma már DK-s Szaniszló mögé: az LMP ráindította Banga Zoltánt. Másrészt ez annak a négy kerületnek az egyike, ahol saját jelöltet indított a Tisza Párt, és ezen belül egyike annak a kettőnek, ahol az ellenzéki vezetést váltanák le ezzel. Magyar Péter pártja Balogh Balázst indította, és a fő kérdés az volt, hogy ő Szaniszlótól vagy Ughytól tud-e több szavazatot elvinni. Jelen állás szerint utóbbitól: Szaniszló öt éve 51, Ughy 45,7 százalékot szerzett, előbbi most jobban, utóbbi rosszabbul áll.

Ez az egyetlen kerület, ahol a Tisza Párt nemcsak polgármesterjelöltet, hanem egyéni képviselőjelöltet is indít: az egyik választókerületben Markovits Szilvia is rajthoz áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!