A belga csúcsjelölt rosszul szavazott le, egy román szavazóhelyiségnél megharapták egy rendőr kezét

2024. június 9. – 20:28

Másolás

Vágólapra másolva

Az EP-választások izgalmas eredményei mellett már-már hajmeresztő történésekről érkeznek hírek szerte a kontinensről.

Romániában például több száz büntetést osztott ki a választások napjával kapcsolatos szabálysértések miatt a rendőrség. Egy 72 éves nő például ellopott egy szavazóbélyeget, de volt, aki nyilvánosan osztotta a pénzt a szavazatokért. De még ennél is vadabb volt, amikor

a dél-romániai Dolj megye egyik szavazóhelyiségének bejáratánál kialakult tülekedésben egy nő megharapta az intézkedő rendőr kezét, amiért az könnygázt szórt a tömegre.

Nem csak a választópolgárok, maguk a jelöltek is produkáltak vicces helyzeteket a Politico szerint. A vallon szocialista párt (PS) listavezető jelöltje, Elio Di Rupo például „véletlenül rossz szemüveget vett fel”, összekeverte a szavazócédulákat, nem az általa kiválasztott jelöltekre szavazott le, ezért összetépte a szavazócédulát, és újat kért.

A belga politikusok egyébként a maguk nyugis módján várják az eredményeket: Alexander De Croo, Belgium miniszterelnöke már délelőtt a brakeli 't Bierpotje kocsmában sörözgetett, a Vlaams Belang eredményváróján pedig már kora délután pezsgőztek és pizzáztak a jelenlévők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!