36 órán át járta az országot Dobrev Klára

2024. június 8. – 19:27

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan helyszínt választott kampányzáró eseményeként a Demokratikus Koalíció szombaton, egy agglomerációs várost. Szigetszentmiklóson ért ugyanis véget a nagy kampányhajrá, Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség EP-listavezetőjének 36 órás turnéja. Dobrev a város egy terén beszélt terveiről.

Dobrev korábban azt írta, bejárja az egész országot, az összes megyét, nagyvárosokat, kisvárosokat, falvakat, most pedig az volt a terve, hogy péntek reggel 6-kor indul és szombat este 18 órakor végez. Járt ez alatt Dunakeszitől többek közt Gyöngyösön, Tiszavasvárin, Törökszentmiklóson, Csongrádon, Kalocsán, Bonyhádon, Zalaszentgróton, Pápán és Tatán át Szigetszentmiklósig.

Dobrev a kampányzáró beszédében többek közt elmondta, náluk már hagyomány a 36 órás kampányzáró menet, és hogy általában 10-15 ezres városokat céloznak meg. Annyi erőt kapott, „ami talán arra is elég, hogy a két kezemmel szedjem szét Orbán Viktor rendszerét”. Dobrev a legerősebb ellenzéki erőnek nevezte a mögötte állót, amit a munka tart össze.

Dobrev elmondta még az MTI szerint, hogy az „Orbán-rendszer nem egyszerűen csak szétlopta ezt az országot (...) de visszahozták a jobbágyságot”. Szerinte jelenleg a DK-MSZP-Párbeszéd az egyetlen „olyan erős politikai erő, ami nem generációváltást akar a Fideszben, hanem rendszerváltást Magyarországon”.

Dobrev arról is beszélt, hogy egy igazságosabb és sokkal szolidárisabb Magyarországot szeretnének. Megismételte kijelentését, hogy egy erős, szociális Európát akarnak, amit ők Európai Egyesült Államoknak hívnak. A DK-MSZP-Párbeszéd közös listájával szemben három jobboldali párt áll, a Fidesz, a Mi Hazánk és a Tisza Párt – mondta Dobrev. Ezek a pártok ugyanazt hangoztatják Európáról, „brüsszeleznek, kettős mércéznek, gyengíteni akarják Magyarországot”, egy sokkal gyengébb Európát szeretnének – fűzte hozzá. Beszédét azzal zárta, hogy „minket nem a Fidesz küldött, de a Fideszt mi fogjuk elküldeni”.

Hogy mit mondott még Dobrev, azt itt meghallgathatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!