Nem létező ukrán államról beszélt Kövér László a péceli kampányfórumon

Nem létező ukrán államról beszélt Kövér László a péceli kampányfórumon
Kövér László a péceli fórumon – Fotó: Olvasói fotó / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Narancssárga masnikkal, tribünnel, fehér terítős asztallal, kólával és ásványvízzel várták Kövér Lászlót a péceli Petőfi Sándor Általános Iskola aulájában szerda este. Az Országgyűlés elnöke egy sportbarátság miatt került a Pest megyei városba, árulta el titokzatosan Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő, Kövér a Fojikasör nevű baráti focicsapatban játszik péntekenként.

Most öltönyben, nyakkendőben, testőrök kíséretében érkezett a kampányfórumra, amit csak a Fidesz péceli Facebook-oldalán hirdettek meg. A Fidesz központi felületein, a parlament oldalán, sem az MTI-ben nem adtak hírt az ország egyik legfőbb közjogi méltóságának, az Országggyűlés elnökének nyilvános szerepléséről. Mi olvasói tippre besurrantunk, és meghallgattuk, hogy mivel győzködi Kövér László a fideszes szavazókat.

Az első érkezők még szemérmesen a leghátsó sorokban ültek le, aztán a bátrabbak már előrébb foglaltak helyet, és mire befutott Kövér, teljesen megtelt az iskola aulája.

Tíz év után indul el ismét a Fidesz Pécelen, a 2019-es önkormányzati választáson egy helyi civil szervezet nyert. A kormánypártok helyi alapszervezetének megújítása után vezetőjük és polgármesterjelöltjük Ferdinandy István lett, aki 2013-ban még zuglói alpolgármesterként egy hangfelvételről lett országosan ismert. Összekülönbözött a fideszes Papcsák Ferenc polgármesterrel, majd pár hónapra rá kikerült az internetre egy hangfelvétel, amin egy vállalkozó arról panaszkodott neki, hogy húsz százalékot kellett visszaosztani az önkormányzattól elnyert épületfelújítások után.

A színpadon felállított hosszú asztalnál Kövér Ferdinandy és Szűcs Lajos között, középen kapott helyet, de ott volt mind a nyolc egyéni választókerület fideszes képviselőjelöltje, akik nagyjából úgy hallgatták Kövér Lászlót, mint az apostolok Jézust Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című festményén.

„Nem vidám időket élünk” – kezdett bele a bő háromnegyed órás előadásába az Országgyűlés elnöke, aki arról igyekezett meggyőzni a hallgatóságot, hogy ha el akarják kerülni a harmadik világháborút, és nem szeretnének az általa elképzelt transzatlanti globális birodalom gyarmata lenni, akkor csak és kizárólag a Fideszre szavazhatnak június 9-én.

Kövér László szerint az ellendrukkerek, gáncsoskodók és hazaárulók mellett is „Európa egyik legnormálisabb, legnyugodtabb, legbiztonságosabb szeglete” lett Magyarország, és a fejlődés szempontjából is az egyik legbiztatóbb hely „a valaha szebb napokat látott kontinensen”.

Az Országgyűlés elnöke arról beszélt: a 2012 és 2022 közti tíz év

„Magyarország történelmének olyan aranyévtizedeként vonul be a krónikákba, amelyre az első világháború kitöréséig visszamenve nem találunk példát”.

Még a Kádár-rendszerből sem emlékszik olyan évtizedre, amikor olyan mértékben és ütemben nőtt volna az emberek életszínvonala és az ország teljesítménye, mint ebben a tíz évben.

A nyugdíj- és béremelések, családtámogatások, munkahelyteremtés mellett a legzseniálisabb megoldásnak a közmunkaprogramot tartja, amivel szerinte megszakították a tartósan munkanélküli generációk újratermelődését, és növelték a közbiztonságot. Az elmúlt évek sikerei közé sorolta a házelnök még Trianon óta hiányzó nemzetpolitikát és a keleti nyitást is.

Úgy látja, hogy a nemzetközi politikában megnőtt Magyarország tekintélye, és az ország méreténél nagyobb a befolyásunk is. Ennek viszont az a következménye Kövér szerint hogy „egyre nagyobb hatalmaknak bökjük a bögyét, és egyre többen vannak ellenünk.”

„Egyre többen és egyre méltatlanabb, pofátlanabb módon próbálnak beavatkozni a belügyeinkbe, és próbálják meg a kormány támogatottságát, pozícióit aláásni, és eltávolítani a hatalomból”.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: az ellenséges hatalmak pénzt és energiát nem kímélve próbálnak olyan ellenfelet építeni, amely leválthatja a jelenlegi kormányt. Ezért is van komoly tétje szerinte a június 9-i választásnak.

Míg korábban az EP-választások valójában szimpátiaszavazások voltak a két országgyűlési választás között, ez most egy olyan szavazás lesz, ahol meg kell védeni az eddigi eredményeket, és „ami befolyásolhatja, adott esetben el is döntheti Európa jövőjét.”

Kövér László szerint az Európai Unió értelmes, előrevivő gondolat, jó eszme és jó program volt, „csak a megvalósítása csúszott félre”. Valakik valahol úgy döntöttek, hogy a független, szuverén államok egyenrangú és egyenjogú közösségéből Európai Egyesült Államokat csinálnak,

„ami valójában egy transzatlanti globális birodalom alárendelt része, amiben nekünk csak a tartományi szerep jutna.”

Ráadásul még abban sem a legerősebb szerep, az alárendeltek alárendeltjei lennénk, tette hozzá. A fideszes politikus szerint azonban nem ismeri a történelmünket, ha valaki azt gondolja Brüsszelben, Washingtonban vagy Berlinben, hogy önként aláfekszünk a birodalmi törekvéseknek.

Meggyőződése, hogy azért akarnak migránsokat is behozni Európába, hogy könnyebb legyen az Európai Egyesült Államok vízióját megvalósítani. Ezt azzal a gondolatmenettel vezette le, hogy a tagállamok ellenállásának úgy tudják letörni, ha elveszik az identitásukat és önazonosságukat. Ennek egyik eszköze, hogy idegen kultúrájú népesség tömegeit engedik ránk, akik szétzilálják az évszázadok óta épített közösségi kötelékeket. Még a közönség is felhördült, amikor arról beszélt, hogy Németországban már tömegek követelnek kalifátust, és „több tízezres potenciális tábora van bármilyen iszlamista erőszaknak ma az Európai Unió tagállamaiban”.

Kövér szerint Soros György is azért akart 1 millió migránst Európába telepíteni, hogy az ellátásukhoz hitelt vegyen fel az unió, és örökre eladósodjon. Márpedig Európa eladósodása csak egy dologhoz vezethet: ahhoz az Európai Egyesült Államokhoz, amiről a DK-s Dobrev Klára is beszél.

Arról is beszélt, hogy az orosz-ukrán háború is csak Európa eladósításáról, az elköteleződésről szól. Arra akarják kényszeríteni a tagállamokat, hogy

„vegyünk fel olyan közös hitelt, amelyből tudjuk finanszírozni az ukránokat az ő háborújukban, és a nem létező ukrán állam működtetését, meg majd Ukrajna újjáépítését”.

Világos és egyértelmű választ lehet szerinte adni arra a kérdésre, hogy meddig tart a háború. „Addig, ameddig a hitelezőknek a háború folytatása jobban megéri, mint az újjáépítés hitelezése. Ha majd egyszer az újjáépítés hitelezése nagyobb hasznot hoz, akkor béke lesz.”

Ha a Fidesz nyer is, abban nem szabad reménykedni a házelnök szerint, hogy június 10-én egy teljesen új Európára ébredünk. Még ő sem számít arra, hogy az általa csak szuverenista jobboldalnak nevezett tábor többséget szerezne a szerinte balra csúszó, „magukat még kereszténynek és konzervatívnak nevező” Európai Néppárttól „a vérvörös kommunistákig” terjedő fősodratú oldallal szemben. Arra viszont lát esélyt, hogy a Fidesz volt pártcsaládja

az Európai Néppárt koalíciót kössön az Identitás és Demokrácia, valamint az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjával.

Az EP-választással egy napon tartott önkormányzati választásra nem sok szót vesztegetett a házelnök. Olyan képviselő-testületet javasolt a pécelieknek, amely együtt akar működni a kormánnyal. „Igen, az sem nagy baj, és nem is szégyen, ha támogatja a kormány erőfeszítéseit, amit az ország érdekében tesz, mert abból a településeknek is haszna van. De legalább ne akadályozza, vagy ne ellenségnek tekintse azt a kormányt, amelyektől a település fejlődése alapvetően mégiscsak függ” – jegyezte meg.

Kérdezni nem lehetett, csak a fórum előtt írásban leadott kérdések közül válogattak. Kövér Lászlóhoz csak egy kérdés érkezett: „Miért lehet pozícióban hagyni azokat a politikusokat, akik a hazájuk ellen hoznak döntéseket?” Kövér helyeselt a felvetéssel, de ő még sarkosabban is meg tudná azt fogalmazni: „miért nem csukják börtönbe a hazaárulókat?”

Sajnálkozott egy sort, hogy a hazaárulás már nem szerepel a Büntető Törvénykönyvben. De ha benne is lenne, nehéz lenne olyan tényállást megfogalmazni szerinte, ami lefedné mindazokat a tetteket, amiket az ellenzéki politikusok, például Cseh Katalin vagy Dobrev Klára művelnek. Egyetlen megoldással tudta csak megnyugtatni a fideszes közönséget: a hazaárulókat a választók megbüntethetik.

„Aki pedig rájuk szavaz, az érdemli. A demokrácia egy olyan virágoskert, ahol mindenki azt szagolja, amit szakít”.

Kövér azt már csak csendben hallgatta, amikor a képviselőket forgalomcsillapításról, fejlesztésekről, és az illegális hulladéklerakás megakadályozásáról kérdezték. Tapssal, fotózással, meleg kézfogásokkal búcsúztatták a házelnököt a péceli kampányfórum végén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!