Deutsch Tamás: Öntsünk tiszta vizet a pohárba, a dollármédia ne gondolkodjon bennem!

2024. május 16. – 09:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Telexnek adott 2021-es interjújának idézetével indul a Mandiner Deutsch Tamással készült interjúja, amiben a Fidesz EP-képviselője sporthasonlattal élve azt mondta, váratlan játékhelyzetbe került azzal, hogy ő lett a kormánypárt listavezetője. Varga Judit volt igazságügyi miniszter, volt listavezető-jelölt lemondására utalva azt mondta, „a pályán lévőkből kellett megoldani a vezetőedzőnek a cserét”, és ugyan nem készült erre, de szerinte megy ez még neki. „A merész indításokra is időben odaérek, jól tudom kezelni a labdát, és elég jól centerezek ahhoz, hogy az érkező középcsatár aztán a hálóba tudja továbbítani a pettyest” – mondta.

Deutsch Tamás beszélt arról is, hogy fontosnak tartja a vitát, és megmagyarázta, miért nem vállalta a Partizán vitáját.

Fontosnak tartom és várom a vitát. Viszket a tenyerem. De tisztázzunk két dolgot. Egyrészt a Partizán egy közepes hatékonysággal működő dollárbaloldali aktivistaszervezet, véletlenül sem sajtóorgánum. Amit ő csinál, az a dollárbaloldal kampányának a szervezése.

Megtisztelő persze, ha felkérnek, hogy a riválisaink kampányában vegyek részt, de öntsünk tiszta vizet a pohárba, a dollármédia, a 444, a Telex, a HVG, a 24.hu, az RTL, a Partizán ne gondolkodjon bennem, nem vagyok az ő kampányemberük. Az ATV-t nem tekintem dollármédiának. A közmédia kezdeményezésére pedig természetesen igent mondok

– mondta.

Deutsch Tamás ezenkívül beszélt a lapnak arról is, hogy nem „brüsszeli főispánnak készül, csak lelkes híve” Orbán Viktor március 15-én megfogalmazott elképzelésének, miszerint erősíteni kell a magyar érdekképviseletet az uniós intézményekben. „Egyszer és mindenkorra fel kell számolnunk a nemzeti szuverenitásunkkal szembeni támadásokat” – mondta.

A legtöbb demokratikus országban a választási kampány egyik velejárója a választási vitaműsor, Magyarország ebből a szempontból is különleges, mert nálunk az utóbbi években inkább a vitáról szól a vita, ehhez készítettünk is egy útmutatót, hogy velünk együtt ön is tudja követni, hogy hol lesz vita, és ki megy el rá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!