Deutsch Tamás is részt vesz a köztévé EP-listavezetői vitáján

2024. május 11. – 18:18

Deutsch Tamás is részt vesz a köztévé EP-listavezetői vitáján
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője beszédet mond a Fidesz–KDNP választási fórumán, mellette Szabó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője – Fotó: Komka Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„Ahogy azt Deutsch Tamás korábban jelezte, ott lesz a vitán. Lehet jönni diktafonnal, nadrágszíjjal.” Ezekkel a szavakkal erősítette meg a Fidesz sajtóosztálya az RTL Híradó érdeklődésére, hogy Deutsch Tamás is részt vesz azon a vitán, amit a köztévé rendez az EP-választás listavezetőivel.

Az, hogy a köztévé vitát rendez, pénteken derült ki az ellenzéki pártok közleményeiből és posztjaiból: a visszajelzések a DK közleményével kezdődtek, eszerint Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listájának kampányfőnöke levelet írt pénteken az MTVA vezérigazgatójának, amelyben arra szólította fel, hogy rendezzenek élő EP-listavezetői vitát a köztévén. Papp Dániel erre azt válaszolta, megkezdték egy nyilvános vita megszervezését. Később Donáth Anna, a Momentum elnöke, Mészáros László, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egykori polgármesterjelöltje, valamint Magyar Péter (Tisza Párt) is jelezte, hogy megkapták a meghívót.

Egy hete a Facebookon indult el diskurzus Dobrev Klára és Magyar Péter között azzal kapcsolatban, hogy milyen felületen kellene megrendezni az EP-listavezetői vitát. A nézeteltérés előzménye, hogy Dobrev kiposztolta: az RTL, a Szabadság körei és a Partizán után az ATV is meghívta a vitaműsorába, ő pedig hajlandó elmenni a csatornához, hogy hármasban vitázzon Deutsch Tamással, a Fidesz listavezetőjével és Magyar Péterrel, aki a Tisza Párt színeiben indul. Magyar Péter korábban belement a hármas vitába, ám jelezte, hogy azt csak a köztévében tudja elképzelni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!