Eldőlt: Listavezetői vita lesz a köztévén

2024. május 10. – 19:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vitát rendez a köztévé az EP-választás listavezetőivel – derül ki az ellenzéki pártok pénteki közleményeiből és posztjaiból.

A visszajelzések a DK közleményével kezdődtek. A közlemény szerint Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listájának kampányfőnöke levelet írt pénteken az MTVA vezérigazgatójának, amelyben arra szólította fel, hogy rendezzenek élő EP-listavezetői vitát a köztévén.

Mint Dobrev Klára a Facebook-oldalán írja, Papp Dániel erre azt válaszolta, hogy

„megkezdtük egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan. Így hamarosan pártjának elnöke, Gyurcsány Ferenc és valamennyi jogerősen listát állító párt elnöke kézhez veheti a DMSZ és MTVA hivatalos megkeresését.”

Papp a Molnár Csabának írt levelében azt is hozzátette: „állítására reflektálva emlékeztetem Önt, hogy a közmédia csak a 2022. április és 2023. áprilisa közti időszakban 888 alkalommal hívta az Önök politikusait a közmédia élő adásaiba (M1: Ma Reggel; Kossuth Rádió: Jó reggelt Magyarország!), amelyet csupán egyetlen alkalommal fogadtak el”.

Dobrev hozzátette, „elhárult az akadály”, illetve „Magyar Péternek sem érdemes újabb indokot találni arra, ha nem akar részt venni”. Dobrev kommentben azt írta, Gyurcsány már meg is kapta a meghívást egy vitára, amelynek pontos időpontját még nem közölték, csak azt, hogy május 17-ig választ kell adnia a meghívásra a pártnak.

Cikkünk megjelenése után Donáth Anna, a Momentum elnöke is hasonló üzenetet posztolt a Facebookon, illetve a Magyar Kétfarkú Kutyapárt egykori polgármesterjelöltje, Mészáros László jelezte a Telexnek, hogy szintén kaptak választ a közmédiától. Péntek este Magyar Péter is posztolt arról, hogy megkapta levelet.

Egy hete a Facebookon indult el diskurzus Dobrev Klára és Magyar Péter között azzal kapcsolatban, hogy milyen felületen kellene megrendezni az EP-listavezetői vitát. A nézeteltérés előzménye, hogy Dobrev kiposztolta: az RTL, a Szabadság körei és a Partizán után az ATV is meghívta a vitaműsorába, ő pedig hajlandó elmenni a csatornához, hogy hármasban vitázzon Deutsch Tamással, a Fidesz listavezetőjével és Magyar Péterrel, aki a Tisza Párt színeiben indul.

Magyar Péter korábban belement a hármas vitába, ám jelezte, hogy azt csak a köztévében tudja elképzelni. Kommentben Dobrev posztja alá azt írta: „Gondolom, abban egyetértünk, hogy egy ilyen vitának a »köz«televízióban van a helye, élő adásban. A magam részéről várom a közmédia megkeresését.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!