Gattyán György pártja 55 helyen elindul az önkormányzati választáson az EP-választás mellett

2024. április 23. – 18:47

Másolás

Vágólapra másolva

Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom (Memo) elnöke volt az egyik vendég az ATV kedd esti Voks 2024 műsorában. Szöllősi Györgyi azzal kezdte az interjút, hogy legutóbb három éve volt a műsorban, utána elértek 1 százalékot a választáson, majd nem sokat lehetett hallani róluk. „Mit csináltak az elmúlt három évben?”

Gattyán György pártjának elnöke azzal kezdte a választ, hogy ők nem sárdobálással, hanem csendben, halkan csinálták a dolgukat, de szerinte Magyarországon nagyon nehéz pártot építeni, és az embereket nem érdekli a politika.

Jött is az új kérdés, hogy mi értelme van a választáson elindulni a pártnak, vajon nem az állami pénzre hajtanak? Huszár azt válaszolta, hogy ők az EP-választásból nem fognak állami pénzt nyerni, és eleve olyan politikusokat keresnek, akik nem a pénzre hajtanak. De nem hasonlókat mond Magyar Péter is, kérdezte tőle Szöllősi. Huszár azt mondta, hogy neki Magyarék, illetve a Tisza Párt hozzáállása nagyon szimpatikus is, és most ők az egyedüli két párt, akik szakembereket indítanak.

Huszár azt látja, hogy a magyar politikusok nem sok mindent értek el az EP-ben, és abban bíznak, hogy elérik az 5 százalékos küszöböt az EP-választáson. Mérsékelt, szabadelvű, technokrata a megközelítésük, és konkrét válaszaik vannak arra, hogy Magyarországnak hogyan lesz pénze, ennek egyik része a digitalizáció, a digitális Szilícium-völgy.

Lesznek polgármestereik is, 55 helyen indulnak polgármester- vagy képviselőjelölttel. Jelenleg 22 polgármesterjelöltjük van, de ez még nőhet, mert szerint vonzó a programjukban a milliárdos megoldás: egy olyan 1 milliárd forintos alap, amire leendő polgármesterek pályázhatnak. A fővárosban két kerületben, a III. és a XVIII. kerületben, valamint Győrben, egyébként inkább az ezer fő alatti kistelepülésekre számítanak, ahol mélyszegénység van. Egy ilyen faluba szeretnének mintatelepülést létrehozni egy memós polgármesterrel, ami a többi településnek is mintául szolgálhat.

Szerinte ez egy jó erőpróba nekik is 2026-ra, de nem nagyon kerülnek be a sajtóba: most azt látja, hogy csak az kerül be, aki szidja a másikat, de szerinte Magyarországnak ebből lett elege.

Két éve egy nagyobb videóban mutattuk be az akkoriban alakult Megoldás Mozgalmat:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!