Ungár Péter: Egy vörös polip uralja most a Városházát

2024. április 22. – 20:17

Ungár Péter: Egy vörös polip uralja most a Városházát
Ungár Péter – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter és Donáth Anna után Ungár Péter, az LMP társelnöke volt a Telex választási műsorának vendége.

„Az, amit most látunk a magyar politikában, az ellenzéki pártok elleni düh, jogos, most csattan a pofon irányunkba a '22-es összefogás kudarca miatt” – mondta Ungár, aki szerint pártja tanult abból, hogy sikertelen volt a konstrukció. A különutasságuk miatt több kritikát is kaptak az ellenzéki pártoktól, de szerinte az is jó döntés volt, hogy Vitézy Dávidot, a Fidesz korábbi államtitkárát választották főpolgármester-jelöltjüknek, ami miatt szerint kiátkozták őket a „köztársaságpártiak szalonjából”.

Ungár szerint a siker egyik mutatója, hogy a közvélemény-kutatóknál az LMP fővárosi listája megelőzi a Momentumét, amit ha korábban mond neki valaki, arra úgy reagált volna, hogy „nem szabad Rivotrilra vodkát inni”.

Az LMP társelnöke arról beszélt, hogy ők fel akarják számolni a politikai posványt Budapesten, szerint szakemberekre van szükség, és azt akarják elérni, hogy pártpolitikusok kikerüljenek a fővárosi cégekből. Amikor azt kérdezték Ungártól, hogy a Városházán ki a főnök, Karácsony Gergely vagy Gyurcsány Ferenc, akkor erre azt mondta, hogy „egy vörös színű polip uralja a Városházát”. Majd név szerint megemlítette Draskovits Tibort, Gyurcsány egykori pénzügyminiszterét, aki a BKV-t vezeti úgy, hogy nincs közlekedéssel kapcsolatos tapasztalata.

Ungár azzal is vitatkozott, hogy Vitézyt Karácsony ellen állították volna: „Egyszerűen egy nagyon jó jelölt. Nagyon ért ahhoz, amit csinált. Végre van lehetőség tartalmi kérdésekről beszélni.” Szerinte a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra csak gyurcsányozik a kampányában, míg Karácsony folyton köztársaságról beszél, a valódi városfejlesztés pedig egyiküknél sem téma. Ungár szerint Vitézy nem a Fidesz hekkje és jobboldali szavazatokat is fog szerezni.

Ungár azt reméli, hogy az EP-választáson szereznek majd mandátumot, szerinte nem elveszett szavazat a kispártokra leadott voks, mint ahogy azt Magyar Péter mondta, mert kicsi pártok nagy hanggal képesek változást elérni. Az LMP egyelőre magabiztos, mert most jobban megy nekik az aláírásgyűjtés, mint öt évvel ezelőtt. Jó eredménynek azt tartaná, ha jobb eredményt érnének el, mint legutóbb.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!