Deutsch Tamás győzelemre készül

2024. április 7. – 07:30

Másolás

Vágólapra másolva

Győzelemre készülnek a június 9-i európai parlamenti választáson, és alázattal fordulnak az előttük álló feladatokhoz, mondta Deutsch Tamás a Fidesz–KDNP EP-listájáról a Kossuth rádióban az MTI szerint.

A Fidesz EP-listavezetője szerint a Fidesz országos elnöksége „győztes csapatot” akart összeállítani az EP-választásra, így alakult ki az a lista, amit ő vezet, és amin ott van még Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke és Szekeres Pál olimpiai bronzérmes vívó, háromszoros paralimpiai bajnok. Deutsch szerint a Fidesz és a KDNP is abból indult ki az összeállításnál, hogy a következő EP-ciklus lesz az eddigi legnehezebb és legkeményebb, hiszen „soha annyi brutális erejű támadás nem érte Magyarországot és a magyar szuverenitást”, mint amire a következő években számítani lehet. Ehhez kellenek a jelöltek, akik „harcosan” megvédik a szuverenitást.

Deutsch szerint egyébként esély van arra, hogy egy „nagy, akár egységes jobboldali, konzervatív, szuverenista frakció jöhet létre az EP-ben a Fidesz és a KDNP részvételével”, már ha úgy alakul a választás, meg ezt akarják a potenciális partnerek is.

A Fidesz–KDNP sok régi arca távozik Brüsszelből, többek közt Hidvéghi Balázs és Járóka Lívia is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!