Tüttő Kata lesz az MSZP listavezetője az EP-választáson

2024. március 23. – 17:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az MSZP kongresszusa úgy döntött, Tüttő Kata lesz a párt EP-listavezetője – ezt a párt kampányát megnyitó rendezvényen jelentették be szombaton. A párt emellett elfogadta a párt közeledő választásokra vonatkozó kampányprogramját is.

„A Fidesz legyőzhető, de erre egyedül egyik ellenzéki párt sem képes” – jelentette ki a szocialista Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. Az MSZP EP-listavezetője hozzátette, az MSZP-nek van egy nagyon fontos képessége, amely nélkül nem lehet kormányt váltani: meg tud csinálni dolgokat, például egy kampányt, egy megállapodást, egy előválasztást, elvezetni egy települést, ez a párt „alulértékelt szuperképessége”.

A politikus beszélt arról is, milyen feladata lesz az EP-ben Tüttő Kata öt feladatot jelölt ki magának; az első, hogy tenni akar a nőkért. Hozzátette: az MSZP-kormány vitte be Magyarországot az Európai Unióba, az ő felelőssége, hogy bent is maradjon, ehhez pedig barátok kellenek. Kiemelte továbbá, meg kell erősíteni az európai szociáldemokráciát. Szólt arról is, hogy erősebb EU-ra van szükség, amely nem több Brüsszelt, hanem erősebb helyi közösségeket jelent, mert azok a demokrácia helyi tartalékai. Utolsó pontként és legfontosabb feladatként beszélt arról, hogy haza kell hozni az uniós forrásokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!