A főpolgármester-jelöltnek javasolt Szentkirályi Alexandra nem marad kormányszóvivő

2024. március 14. – 20:11

Másolás

Vágólapra másolva

Szentkirályi Alexandra a Facebookon jelentette be, hogy több mint négy év után nem folytatja tovább a kormányszóvivői munkáját, a főpolgármester-jelöltséget pedig megtiszteltetésnek és feladatnak nevezte. Erről az után írt, hogy a Fidesz budapesti választmánya csütörtöki ülésén egyhangú döntéssel Szentkirályit javasolta a Fidesz-KDNP-szövetség főpolgármester-jelöltjének.

A végső döntést a Fidesz Alapszabálya szerint a Kövér László vezette Országos Választmány hozza majd meg. A Fidesz budapesti szervezete szerinte Szentkirályi vezetésével „a város új lendületet kaphat és ismét fejlődésnek indulhat”. Szentkirályi Facebook-oldalán jelezte, hogy a felkérést elfogadja, mert szerinte itt az ideje lecserélni a lejárt lemezt.

A csütörtök esti Magyar Közlönyben a kormányszóvivői bejelentéssel párhuzamosan az is megjelent, hogy visszavonják Szentkirályi kinevezését a hazai kommunikációért és az országmárka kialakításáért felelős kormánybiztosi posztról.

Szentkirályinak a fővárosban a jelenlegi főpolgármesterrel, Karácsony Gergellyel kellene megmérkőznie, akinek újrázását a DK–Momentum–MSZP–Párbeszéd támogatja. Közben a Jobbik-Konzervatívok Brenner Kolomant, a Mi Hazánk pedig Grundtner Andrást indítja a választáson.

Szentkirályi 23 évesen már fővárosi képviselő volt, 27 évesen pedig főpolgármester-helyettesnek nevezték ki Tarlós István városvezetése alatt. Az utóbbi években kormányszóvivőként és a fekete öves tiktokkerként szerepelt a nyilvánosságban. Szentkirályi neve lehetséges jelöltként már hosszú hónapok óta keringett, de ő erre mindig azt felelte, hogy érti az jelöltekkel kapcsolatos találgatásokat, de ő maga a kormányszóvivői munkára koncentrál.

„A főpolgármester nem a kormány szóvivője, hanem a budapestieké” – ezt írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely a csütörtök délutáni bejelentés után. Az LMP szerint Budapest élén nem állhat a kormány szócsöve, a jobbikos Brenner Koloman pedig arról írt, hogy Budapest többet érdemel.

Azt egyelőre nem tudni, ki lesz Szentkirályi után az új kormányszóvivő, küldtünk kérdéseket, és amint válaszokat kapunk, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!