Magyar Pétert beidézte az Integritás Hatóság

2024. február 28. – 10:18

Másolás

Vágólapra másolva

„Az interjúimban elhangzottak miatt a mai napra beidézett az Integritás Hatóság” – posztolta a Facebookon a pesti Széchenyi István térről Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje, aki a kegyelmi botránnyal párhuzamosan kilépett a NER-ből, és azóta több interjút is adott. Legutóbbi, kedden megjelent interjúját a Telexnek adta, ezt itt nézheti meg újra:

Magyar Péter a Telexnek adott 75 perces interjúban többek között azt is mondta, hogy sok olyan vacsorán vett részt, ahol ott ült az asztalnál több ezermilliárd forint, és néha Orbán is. Az interjú erős állításait összegyűjtve itt olvashatja el.

A kegyelmi botrány óta a NER-ből kilépő, a kormányt keményen kritizáló Magyar Péter először a Partizánnak adott interjút, amiben több nagyon súlyos állítás is elhangzott a kormánytagok és oligarchák gyanús ügyeiről. A Diákhitel Központ volt vezetőjét felháborította, ahogy a jobboldali sajtó, szerinte Rogán Antal vezetésével bánt a köztársasági elnökkel. Kijelentései alapján több nyomozás is indult, de gazdagodása miatt beleszállt többek között Tiborcz Istvánba, a miniszterelnök vejébe is.

Az Integritás Hatóság az uniós pénzeket érintő korrupció feltárására létrehozott szervezet, elnöke, Biró Ferenc elsőként a Telexnek adott interjút, amiben már ígéretet tett arra, mindent elkövetnek azért, hogy az uniós adófizetők minden egyes eurócentjét szabályosan költsék el. A teljes interjút itt olvashatja.

Levélben kerestük meg az Integritás Hatóságot, hogy megtudjuk, milyen ügyben és miért idézték be Magyar Pétert. Amint választ kapunk a kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!