Több bűncselekmény gyanúja miatt is nyomozás indult Magyar Péter kijelentései alapján

2024. február 16. – 12:11

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, kényszerítés, tiltott adatszerzés és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást indított a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) „dr. Magyar Péternek, a Diákhitel Zrt. volt vezetőjének 2024. február 12-én a médiában megjelent nyilatkozatai alapján” – írja a Blikk.

Magyar Péter február 11-én este adott hosszú interjút a Partizánnak, ahol kiteregette a NER szennyesét. Az interjúban betekintést adott a rogáni boszorkánykonyha működésébe is, erről itt írtunk bővebben. A Tiborcz István szállodáiról tett kijelentéseit ebben a cikkben, a Diákhitel Központ többszörösen túlárazott szerződéseiről tett megjegyzéseit pedig ebben a cikkben boncolgattuk. Az interjú megjelenése után Tényi István, volt fideszes politikus tett közérdekű bejelentést a rendőrségnél. Ebben részletesen felsorolta, hogy Magyar Péter miket mondott az interjúban például a Diákhitel Központról, a Pegasus-botrányról és a Schadl–Völner-ügyről.

„A vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérem” – írta Tényi feljelentésében. A KR NNI most hivatalos levélben tájékoztatta, hogy a feljelentése alapján nyomozást indítottak:

„Tájékoztatom, hogy a 2024. 02. 12-én kelt feljelentése alapján a fenti számon hatóságunk nyomozást rendelt el a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 376. § (1) bekezdésébe ütköző, és a (3) bekezdés a) pontja szerint minősülő nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, kényszerítés, tiltott adatszerzés és más bűncselekmények gyanúja miatt dr. Magyar Péternek a Diákhitel Zrt. volt vezetőjének 2024. február 12-én a médiában megjelent nyilatkozatai alapján.”

A nyomozó iroda tájékoztatása szerint mentelmi joggal érintett személy érintettsége egyelőre nem merült fel, ezért nem a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja az eljárást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!