Deutsch az EP-listavezetőségről: Hátamon áll fel a szőr, amikor ilyen felkérés után valaki elkezd álszerénykedni

2024. február 24. – 07:25

Másolás

Vágólapra másolva

„Hadd mondjam el, mert a hátamon áll fel a szőr, amikor a közéletben valakit ilyen felkérés, tisztesség ér, saját politikai közössége egy fontos feladat végrehajtása kapcsán dedikált felelősséget, munkát bíz valakire, akkor elkezd álszerénykedni. Szeretném néven nevezni, ez egy roppant megtisztelő pillanat az életemben” – mondta Deutsch Tamás a Hír Tv-ben arról, hogy Varga Judit helyett ő lett a Fidesz-KDNP listavezetője az EP-választáson.

A fideszes EP-képviselő szerint „a listavezető az ég egy adta világon semmilyen más pozícióra nem predesztináló helyezés. Az a dolgom, hogy annak a csapatnak, 21 képviselőjelöltnek a munkáját fogjam össze, akik a Fidesz-KDNP listáján szerepelnek” – legalábbis ezekkel az emberekkel fog a legintenzívebben együttműködni, mert amúgy 63 jelöltet állíthatnak a pártok a európai parlamenti választásra. „Ha tetszik, egyenlők között vagyok az első.”

Az 57 éves politikus a Fidesz egyik alapítója. Már az 1990-es választáson bekerült az Országgyűlésbe, ahol egészen 2009-ig képviselő maradt, ekkor ült át az Európai Parlamentbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!