Balog Zoltán és Hoppál Péter is kiállt a lemondott Novák Katalin mellett

2024. február 10. – 21:10

Másolás

Vágólapra másolva

Kevesebb mint egy órával Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után létrehoztak egy „Kiállok Novák Katalin mellett” című Facebook-oldalt, amit több kormányközeli szereplő is megosztott.

Köztük van Balog Zoltán református püspök, korábbi emberierőforrás-miniszter, aki a közösségi oldalán azt írta: „Egyetértek, s ha egyetértesz oszd meg.” Balog neve az elmúlt napokban felmerült a kegyelmi üggyel kapcsolatban. A 444 a kormányzathoz közel álló forrásra hivatkozva azt írta, hogy Balog Zoltánt is „mozgósították”, mert abban bíztak, hogy ő talán tud közvetíteni a miniszterelnök és a Sándor-palota között, de ez sikertelennek bizonyult.

A megosztott poszt szerint Novák Katalin az elnöksége alatt a legelesettebbek irányába is figyelmet mutatott, és soha, semmilyen formában nem használt öv alatti módszereket politikai ellenfeleivel szemben. „Azon kevesek közé tartozik, akik hibájukért vállalják a felelősséget. Lemondása országunk számára nagy veszteség” -írták a bejegyzésben.

Novák mellett kiállt egykori tanácsadója, Skrabski Fruzsina is, aki már a lemondás bejelentése előtt azt írta a Facebook-oldalán, hogy töretlen a bizalma a köztársasági elnök iránt.

Hoppál Péter kormánybiztos, Baranya megyei országgyűlési képviselő támogatásáról biztosította Novák Katalint és Varga Juditot is. „Mindenképp kiállok Novák Katalin mellett! Méltóbb vagy! Mindent köszönünk, Elnök Asszony!” – írta, majd később Vargának is üzent: „Kiállok Varga Judit mellett is! Köszönünk mindent, Miniszter Asszony!”.

Varga Judit volt férje, Magyar Péter arról írt, hogy egy percig sem akar olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak. „Ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak. (…) Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája.” – írta a Facebook-oldalán Magyar Péter.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint Novák és Varga lemondása annak a bizonyítéka, hogy „a jobboldalon a hibáknak is van következménye, a baloldalon a bűnöknek sincs”. Kocsis egy nappal korábban a Kossuth rádióban arról beszélt, jó lenne tudni, hogy miért adott kegyelmet Novák Katalin a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját fedező K. Endrének. Szerinte ennek a helyzetnek nem lett volna szabad előállnia, függetlenül attól, hogy mi volt a megfontolás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!