Borbély Lénárd a fideszes belháborúról: Gyűlöletkampányra számítok, mert tudom, kivel állok szemben

2024. február 1. – 07:50

Másolás

Vágólapra másolva

Németh Szilárd azon dolgozik, hogy legyen fideszes polgármesterjelölt a csepeli önkormányzati választáson, ami a jelenlegi polgármester, a hely Fideszből kizárt Borbély Lénárd szerint egyértelműen a baloldalnak kedvez. „Gyűlöletkampányra számítok, mert tudom, kivel állok szemben. Egyébként ugyanezt kapom a baloldali ellenzéktől, sőt azt látom, hogy összehangolt támadást indítanak ellenem: egymással nincs bajuk, csak velem” – mondta a függetlenként induló Borbély a Hvg360-nak adott interjújában.

A nagyváradi születésű Borbély Lénárd családja a nyolcvanas évek elején települt át Magyarországra, ő már Csepelen nőtt fel. A 2002-es választás idején csatlakozott a Fideszhez. Elmondása szerint 2006-ban Csepel a XIII. kerület szintjén állt a Fidesz szempontjából, de „Németh Szilárddal együtt nagyon kemény munkát fektettünk abba, hogy 2010-ben megnyerjük az országgyűlési és az önkormányzati választásokat is, ő pedig polgármester lett” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy miért romlott meg a viszonya Németh Szilárddal, Borbély azt válaszolta: „Én továbbra is hű maradtam ahhoz, amit Csepel fejlesztéséről gondoltunk közösen: a Kis-Duna-part megóvása, a művelődési és közösségi központként működő Munkásotthon, a Csepel SC fejlesztése és megtartása. Ő lett hűtlen mindezekhez, amikor a saját alapítványába vitte a Csepel SC-t, a birkózócsarnokot, és a Munkásotthont is kinézte magának.”

„Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, úgyhogy egy ilyen vitában nekem nem lehet igazam. Nekem csak egy emberrel van és volt vitám a Fideszben, a baráti kapcsolataim megmaradtak”

– mondta Borbély, hozzátéve, hogy máig egyetért a Fidesz irányvonalával a menekültügyben, a családpolitikában és sok mindenben másban is.

A polgármester beszélt a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium helyzetéről is, ahol a felújítás után Orbán Viktor „bölcsességei” jelentek meg a falon. Korábban Németh Szilárd arról számolt be, hogy Maruzsa Zoltán oktatási államtitkárral egyeztetett az iskola állami tulajdonba vételéről.

„Attól félek, hogy az iskola is a birkózóakadémiájánál végzi. De azért nem hinnék el mindent, amit Németh Szilárd posztol, ez is csak egyeztetést jelentett.

A helyzet nem egyszerű, ugyanis a Jedlik eredeti formájában a miénk ugyan, de az állam olyan hatalmas beruházást végzett, hogy 90 százaléka már az övé. Könnyen kivásárolhatják az önkormányzatot, bár erre nem látok jeleket. A lényeg, hogy az iskola, tulajdonostól függetlenül, a csepeli diákokat szolgálja” – mondta Borbély.

Németh Szilárd és Borbély Lénárd csepeli belháborújáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!