1,2 milliárd forint jött be Iványiék egyházának az 1%-okból, elmaradt béreket is rendeznek belőle

2024. január 27. – 10:43

Másolás

Vágólapra másolva

1,2 milliárd forint érkezett a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséghez (MET) az egyházi 1%-os személyi jövedelemadó-felajánlásokból, közölte az Iványi Gábor vezette egyházi szervezet. Ez 50%-kal magasabb összeg, mint az egy évvel ezelőtti, és jól is jön a MET-nek, hiszen a Fidesz évek óta mindent megtesz annak érdekében, hogy ellehetetlenítse a működését.

A közlemény szerint a pénz jelentős részéből az elmaradt munkabéreket pótolják, és már el is indultak a lépcsőzetes kifizetések. Az ígéret szerint február 15-ig minden jogosult megkapja a pénzét, beleérte az idei teljes összegű munkabéreket is. Hozzáteszik, hogy a pénzt alapvetően fejlesztésre, felzárkóztatásra és béremelésre fordították volna, ha a kormány a törvényileg meghatározott időben utalja a normatív támogatást.

Hálásak vagyunk kollégáinknak, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben is kitartottak, és kiváló munkájukkal lehetővé tették az intézményeink színvonalas működését, életben maradását

– írják, és kitérnek arra, hogy az egyéni támogatásoknak köszönhették, hogy eddig egyáltalán talpon tudtak maradni.

Ahogy arról a Telexen többször is írtunk, az egyházi szervezet nagyon nehéz helyzetbe került, Iványi Gábor pedig többször is kijelentette, hogy Orbán Viktor személyes bosszújának köszönhető, hogy évek óta igyekeznek mindenféle módszerrel ellehetetleníteni a szegényeket és rászorulókat segítő szervezetet, miközben a háttérben próbálják rávenni a MET-et, hogy adják át az államnak az iskoláikat. Ezeknek a folyamatoknak köszönhetően a szervezet nagyon komoly anyagi nehézségekkel küzd egy ideje, és több iskolájukat is be kellett zárni.

Hogy mennyire durván rászállt a Fidesz az egyházi szervezetre, mi sem bizonyíthatná jobban, hogy tavaly októberben már Soros György- vagy Gyurcsány Ferenc-féle manipulatív háttéremberként támadta a nyolcadik kerületi kormánypropaganda, és az ő nevével uszított a kerületi hajléktalanok ellen. A MET nyilvános támogatása annyira veszélyes terep, hogy nemrég a DM inkább úgy döntött, hogy az eredeti bejelentésük ellenére mégsem támogatják Iványiék egyik óvodáját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!