Kihátrált az akcióból a DM, mégsem támogatják Iványi Gáborék óvodáját

2023. október 20. – 13:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Drogerie Markt (DM) felajánlotta, hogy a megújult Corvin áruházban megnyitott üzletének pénteken 16 és 17 óra között befolyt teljes bevételét a Dankó utcai Wesley Óvodának adja. Mindezt a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és a DM is kiírta a saját közösségi felületeire, később azonban a DM lemondta a támogatási akciót – írja a Hvg.hu.

Iványi Gábor csütörtökön közölte a Facebook-oldalán, hogy az üzletlánc lemondta a támogatási akciót. „Indoklás nincs” – írta. A DM Facebook-oldaláról is lekerült hír, amit több követőjük szóvá is tett. Az üzletlánc csak egy hozzászólásban fűzött magyarázatot az ügyhöz, azt írták:

„A DM adományozási stratégiája mentén a rászoruló családokat, kisgyermekes családokat és fenntarthatósági célokat támogat. A Corvin Palace-ban található üzletünk újranyitása kapcsán, az ilyenkor szokásos egyórás jótékonysági kasszázás bevételéből a Dankó utcai Wesley János hajléktalan óvoda fejlesztését szerettük volna támogatni.

Az adományozás kapcsán különösen fontos a megbízhatóság és a transzparencia számunkra. A kialakult helyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy az ügy tisztázásáig a támogatást elhalasztjuk. Megértését ezúton is köszönjük!”

Kérdéseket küldtünk a DM-nek, hogy pontosan mit értenek „kialakult helyzet” alatt, és milyen ügyet kell tisztázni, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. Frissítés: a DM kérdésünkre azt írta, hogy a korábban közzétett információt tudják megerősíteni, azaz nem derült ki, hogy mi lehet a kialakult helyzet.

Az Iványi Gábor által vezetett Magyar Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület kedden hirdetett határozatlan idejű tüntetést a Dankó utcai központjába, illetve segélykérő kiadványt is megfogalmaztak. Állításuk szerint az állam eddig 700 millió forint normatív támogatást és 71 millió forint 1 százalékos felajánlást vont el tőlük, amivel veszélybe sodorták a 20 000 általuk ellátott rászoruló kiszolgálását. Iványiék múlt hét pénteken kaptak fizetési felszólítást, amely szerint ha nem rendezik a tartozásaikat, 63 intézményükben kikapcsolhatják a gázt és az áramot.

Kiss Ambrus budapesti főpolgármester-helyettes csütörtökön jelentette be, hogy a főváros határozatlan időre átvenné az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület budapesti szociális intézményeiben dolgozók fizetését. Ez az intézkedés csak a fővárosi intézményekre vonatkozik, azok közül is csak a szociális ellátásban résztvevőkre.

Szerdán a Belügyminisztérium azt üzente Iványinak, hogy az elmúlt 13 évben 8,6 milliárd forint állami támogatásban részesült csak a szociális feladatokra a MET és az Oltalom Karitatív Egyesület. „Fizesse meg az adót, fizesse meg a dolgozók után a járulékot” – üzenték Iványinak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!