Több iskoláját is megszüntette Iványi Gábor egyháza

2024. január 10. – 06:13

Másolás

Vágólapra másolva

Több vidéki iskoláját is megszüntette Iványi Gábor egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség. Így a gyürei székhelyű, Beregdarócon, Gemzsén, Gulácson és Tiszaszentmártonban működő Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola sem működik már idén január 1-jétől, írja közleményében a Klebelsberg Központ.

Bár a MET előzetesen azt mondta, ha a Belügyminisztérium vagy a Tankerületi Központ az oktatás megszervezésének nehézségeire hivatkozva azt kéri, akkor a megszüntetés dátuma idén január 31-ig kitolható, de ők ezt nem kérték. A tanítás az öt településen a tankerületi fenntartású intézményekben történik tovább, az óvoda ellátásokat pedig az önkormányzatok szervezték meg, írja az MTI.

A hajléktalanszállókat, idősotthonokat, iskolákat működtető MET-nek már régóta pénzügyi problémái vannak. 2020-ban arról jött a hír, hogy nem tudják fizetni a gázszámlákat, 2021-ben pedig 246 millióra büntette őket a NAV az elmaradt járulékok miatt. 2022 elején pedig adóellenőrök lepték el a Dankó utcai irodájukat, költségvetési csalás gyanúja miatt indult nyomozás, miután a MET az adóhivatal szerint 3 milliárd forintnyi járulékot nem fizetett be a dolgozói után 2015 és 2019 között. Mindez pár hónappal az országgyűlési választás előtt történt, így a NAV akciójából politikai botrány lett.

Ebben a cikkben jártunk utána annak, hogyan jutott idáig a MET.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!