A kormányközeli közvélemény-kutatók szerint öt párt juthat EP-mandátumhoz

2024. január 11. – 18:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Öt hónappal az EP-választások előtt címmel közös kerekasztal-beszélgetést szervezett az Alapjogokért Központ, a Nézőpont Intézet, a Real-PR 93., a Századvég Alapítvány és a Magyar Társadalomkutató, ahol a pártok jelenlegi támogatottságának friss eredményeit mutatták be a biztos szavazók között.

A kormányközeli közvélemény-kutatók szerint a Fidesz támogatottsága 47-51 százalék körül mozog, míg a baloldalon továbbra is a Demokratikus Koalíció a legerősebb párt, a DK támogatottsága 10-14 százalék.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága 8-11 százalék körül alakulhat, míg a Mi Hazánkat 7-10 százalékra mérték, ez elég lehet ahhoz, hogy mindkét párt parlamenti mandátumhoz jusson. A Momentumot 4-8 százalékra tették, míg a felmérések szerint a Jobbik és az MSZP támogatottsága azonban annyira kevés, hogy nem jutnának mandátumhoz sem egy országgyűlési, sem egy EP-választás során.

Magyarországon idén először egy napon szavazhatunk a polgármesterekről, önkormányzati képviselőkről és az EP-képviselőkről. A 2024-es választási év fontosabb határidőiről itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!