Keddre ígérték, szerda reggelre sem nyújtották be a szuverenitásvédelmi törvényt

2023. november 15. – 07:46

Másolás

Vágólapra másolva

Annak ellenére, hogy a tervek szerint kedden nyújtotta volna be a Fidesz parlamenti frakciója a szuverenitásvédelminek nevezett törvény tervezetét, szerda reggel sem elérhető annak szövege az Országgyűlés honlapján. Miközben kedden késő este számos törvény és több országgyűlési határozati javaslat is megjelent a honlapon.

Az elmúlt hetekben a Telexen több cikkben is jeleztük, mennyire komoly a tétje a Kocsis Máté által szeptemberben bejelentett szuverenitásvédelmi törvénycsomagnak, amivel a Fidesz „borsot akar törni” „a külföldről finanszírozott újságírók, álcivilek és dollárpolitikusok” orra alá.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón megerősítette a Hvg.hu információját, hogy egy szuverenitásvédelmi hatóság felállítása is felmerült. A legfontosabb szabályként ugyanakkor azt emelte ki, hogy a büntető törvénykönyv módosítása után büntetik azokat a pártokat, amelyek külföldről kapnak pénzügyi támogatást.

Bár a szuverenitásvédelemről szóló javaslat részletei nem, de az kiderült, hogy a kormány húsz katonát küldene Irakba harcolni az Iszlám Állam ellen. És az is, hogy önálló Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium jöhet létre Navracsics Tibor vezetésével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!