Orbán Putyinnal találkozott, szörnyű fertőzésekben halnak meg kórházi betegek ezrei

2023. október 25. – 18:38

Másolás

Vágólapra másolva

Több fontos hír és történés is volt az elmúlt időszakban:

  • A zavarban lévő Orbán Viktor a magabiztos orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal találkozott a kínai fórumon, ahova a magyar miniszterelnök egyetlen EU-s politikusként utazott el. Orbán a találkozóról azt mondta, megkérdezte Putyint, mikor lesz tűzszünet, mert már elege van a szankciókból, de a válasz, amit kapott, cseppet sem nyugtatta meg. Putyin pedig úgy jellemezte a magyar miniszterelnököt, mint az embert, aki tudja, hogy kell kitartóan kiállni az érdekeiért.
  • Évről évre több súlyos, akár halált is okozó kórházi fertőzésről számolnak be a kórházak, de a valóságban még ennél is rosszabb a helyzet. A kormány és a hatóságok megpróbálják a szőnyeg alá söpörni a problémát, a kiderített és eddig eltitkolt részletekről a Direkt36 írt.
  • Orbán Viktor titokban tárgyalt a 4iG nevű cég egyik privát üzletében, és a hivatalosan magántulajdonban lévő vállalat rejtett módon hozzájutott több mint 70 milliárd forintnyi állami befektetéshez is. Erről szintén a Direkt36 írt.
  • Egy komoly hullámvölgy után éppen úgy tűnt, hogy javul a budapesti és a varsói kormány korábban szoros viszonya, de ebbe belerondítottak a lengyel választók. A miniszterelnöki pozíció várományosa, Donald Tusk kulcsszerepet játszott abban, hogy a Fidesz kisodródjon a legnagyobb európai politikai családból. A magyar vezetés így számos kérdésben találhatja egyedül vagy a szlovákokkal együtt gyengébb helyzetben magát az uniós porondon az ukrán gabonavitától kezdve a menekültügyi és jogállamisági vitákon át az uniós jog alapjainak megkérdőjelezéséig.
  • Egy gyógyíthatatlan halálos beteg alkotmányjogász, Karsai Dániel pert indított a magyar állam ellen, hogy módosítsák a jogszabályokat, és jogszerűen dönthessen úgy, hogy véget vet a saját életének. A kormány viszont arra kéri a strasbourgi bíróságot, hogy nyilvánítsa elfogadhatatlannak Karsai eutanáziára vonatkozó kérelmét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!