Gulyás szerint a Déli Körvasút megépítése környezetvédelmi célokat szolgál

2023. október 25. – 20:20

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány katonai célú beruházássá nyilvánította a Déli Körvasút építését, ezért a kivitelezőnek nem kell betartania bíróság hatályos döntését, amely szerint nem lehet építkezni a területen. Milyen katonai célt szolgál a Déli Körvasút építése? – kérdezte a Telex.

Gulyás erre úgy felelt, az környezetvédelmi célokat szolgál. A miniszter szerint olyan megoldást kellett találni, ami lehetővé teszi, hogy a már fővárossal megegyezett nyomvonalon épüljön meg a Déli Körvasút, ne veszítsék el az erre kapott uniós forrásokat, és hogy így ne károsítsák Budapest levegőjét még jobban azzal, hogy túl sokan ülnek kocsiba.

A Telex röviden arról is kérdezte a minisztert, hogy mi szükség volt a vendégmunkás-törvény visszavonására még az életbe lépése előtt, mire Gulyás úgy felelt, hogy helyette be fognak nyújtani egy olyan törvényt, ami a lehető legszigorúbb lesz, ami biztosítja, hogy legfeljebb annyian jöhessenek ide dolgozni, ahány betöltetlen álláshely van, és ezek az emberek csak három évig maradhassanak maximum.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!