Tucker Carlson videóban bizonygatja, hogy nem fizet neki Magyarország

2023. szeptember 7. – 21:54

Másolás

Vágólapra másolva

Tucker Carlson amerikai jobboldali megmondóember egy Szánthó Miklóssal közös videóban egyebek mellett arról beszél, hogy „nem fizet neki Magyarország” azért, hogy ide jött. Szerinte azért jött ide, hogy bemutassa, az amerikai média hazudik Magyarországról.

A Hvg vette észre azt a videót, amit a kormányközeli Alapjogokért Központ vezetője, Szánthó Miklós publikált a Facebookon. Ebben Carlson arról is beszél, hogy a New York Times, az NBC News és minden más médium is hazudik, azért, mert Magyarország keresztény ország. Vagyis annyira nem is, hiszen „házasságon kívüli gyerekek születnek itt, és nem kötelező templomba járniuk” – fejtegeti.

Szánthó Miklós megköszöni Carlsonnak, hogy megpróbálja segíteni a magyar konzervatívokat és a „józan észt úgy általánosságban”.

(Az, hogy Carlson azt mondja, „nem fizet neki Magyarország”, azzal vélhetően a magyar államra céloz. Ez elvi szinten nem zárja ki azt, hogy kormányközeli körök valamilyen más módon, akár cégeken, szervezeteken, alapítványokon keresztül fizetnek neki.)

Az amerikai jobboldal egyik kedvenc megmondóembere augusztus 22-én lépett fel az MCC Feszten a budai Millenáris Parkban, erről itt számoltunk be bővebben.

Carlson legutóbb két éve járt Magyarországon. Akkor dokumentumfilmet forgatott a magyar kormány és Soros György „epikus harcáról”, interjúzott Orbán Viktorral, innen sugározta műsorát öt napon keresztül, és előadást is tartott az esztergomi MCC Feszten.

Pontosan nem lehet tudni, Carslon mennyit szokott elkérni egy fellépésért, de 2021-ben még 70 ezer dollár volt az ára egy budapestihez hasonló hakninak – írja a Magyar Narancs.

Carlson egyébként idén sem szalasztotta el az Orbán-interjú lehetőségét. Ezt kedden tette közzé a közösségi oldalán, ebben a cikkben foglaltuk össze a tartalmát. Orbán Viktor az interjúban azt mondta, lehetetlen, hogy Vlagyimir Putyin talpnyalója lenne, de szerinte Oroszországot sincs esély legyőzni. Orbán arról is panaszkodott az interjúban, hogy a Biden-kormányzat rosszabbul bánik Magyarországgal, mint az oroszokkal, és azt is megtudhattuk, hogy nagyon várja már vissza a Fehér Házba Donald Trumpot, aki szerinte megmentheti az emberiséget. Carlson karrierútját ebben a portréban rajzoltuk meg.

Tucker Carlson és a szavahihetőség

Carlson korábban az amerikai jobboldali Fox News műsorvezetője volt. Ez az a csatorna, amivel kapcsolatban bizonyítékok sora mutatta azt, hogy a Fox úgy terjesztette azt a hamis összeesküvést, hogy Joe Biden 2020-ban csalással nyerte meg az amerikai választásokat, hogy a csatorna műsorvezetői és szerkesztői pontosan tudták, hogy ez nem igaz, és a csalásra nincs semmilyen bizonyíték. Egymásnak küldött csetüzenetekből derült ki, hogy a Foxnál dolgozók pontosan tudták, hogy óriási kamu, mégis lelkesen nyomatták a csalásteóriát.

A magát akkoriban Trump lelkes hívének mutató Tucker Carlsonról pedig szintén a saját maga által küldött sms-ek alapján derült ki, hogy valójában gyűlöli Trumpot, és alig várta, hogy ne ő legyen az elnök. 2021. január 4-én egy ismerősének például azt írta:

„Nagyon-nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a legtöbb este ne kelljen tudomást vennünk Trumpról. Alig várom. Szenvedélyesen gyűlölöm őt.

Ez az elmúlt négy év. Mindannyian úgy teszünk, mintha sokat tudnánk felmutatni, mert túl nehéz lenne megemészteni a beismerést, hogy mekkora katasztrófa volt. De ugyan már. Trumpnak nem igazán van jó oldala.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!