„Szenvedélyesen gyűlölöm” – írta Donald Trumpról a Fox News sztárműsorvezetője, Tucker Carlson 2021-ben

2023. március 8. – 14:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Fox News sztárműsorvezetője, Tucker Carlson a 2020-as amerikai elnökválasztás után egy sms-ben arról írt, szenvedélyesen gyűlöli a volt elnököt, és alig várja, hogy ne kelljen minden este vele foglalkozniuk – írja a BBC.

Carlson privát üzenetei egy jelenleg is tartó sajtóper részeként kerültek nyilvánosságra.

A Dominion nevű, szavazógépeket gyártó cég 2021 márciusában perelte Fox Newst is, miután a csatorna a 2020-as elnökválasztás után rendszeresen szerepeltette Donald Trump ügyvédjét Sidney Powellt, aki arról beszélt, a Dominion gépein keresztül elcsalták a választást a demokraták. A cég 1,6 milliárd dollárra perli a céget (novemberben pedig az anyacéget, és a tulajdonos Rupert Murdochot is), a bíróság idén februárban döntött úgy, hogy megalapozott a per, és van értelme tárgyalni.

A cég azt állítja, a Fox News tudta, hogy a Dominionról szóló állítások hazugságok, mégis részt vett a terjesztésükben. A Fox News tagadja a vádakat, a csatorna szerint kontextus nélkül emeltek ki részleteket a műsoraikból.

Az ügy legújabb beadványai szerint a Fox egyik legismertebb műsorvezetője, Tucker Carlson – aki a képernyőn Trump lelkes támogatójaként tűnt fel – két nappal azelőtt, hogy az exelnök támogatói megrohamozták az amerikai törvényhozás épületét, egy sms-ben arra panaszkodott, mennyire gyűlöli Trumpot.

2021. január 4-én egy ismerősének azt írta:

„Nagyon-nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a legtöbb este ne kelljen tudomást vennünk Trumpról. Alig várom. Szenvedélyesen gyűlölöm őt.

Ez az elmúlt négy év. Mindannyian úgy teszünk, mintha sokat tudnánk felmutatni, mert túl nehéz lenne megemészteni a beismerést, hogy mekkora katasztrófa volt. De ugyan már. Trumpnak nem igazán van jó oldala.”

A Dominion azt állítja, hogy a konzervatív csatorna vezetői és egyes műsorvezetői tudták, hogy a Donald Trump és szövetségesei által a Fox News műsoraiban terjesztett összeesküvés-elméletek hamisak, mégis műsorra tűzték őket.

A cég és a Fox News peréről ebben a cikkben írtunk részletesen február végén.

A BBC amerikai partneréhez, a CBS Newshoz kedd este eljuttatott nyilatkozatában a Fox News azt írta: „A mai beadványoknak köszönhetően a Dominiont ismét tetten érték, amint újabb torzításokat és félretájékoztatást használ fel a Fox News lejáratására, a szólásszabadság és a sajtószabadság sárba tiprására irányuló PR-kampányában”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!