Tibi atyával indít vállalkozói akadémiát Gattyán György

2023. augusztus 22. – 12:47

Másolás

Vágólapra másolva

Vállalkozói akadémiát indít Gattyán György, írja a milliárdos üzletember online lapja, a Frisshirek.hu. Gattyán mellett a Magyar Vállalkozói Akadémia társalapítója az a Huszár Viktor is, aki évek óta a milliárdos üzlettársa, és aki a tavalyi választások után a Megoldás Mozgalom nevű Gattyán-párt elnöke is lett.

Az üzletember egymilliárd forintos kezdőalapot biztosít az akadémia képzettjeinek ötleteire: a tervek szerint aki elvégzi a Gattyán-iskola alap-, közép- és mesterképzését, és konkrét terveket készít a vállalkozása megvalósítására, az pályázhat az akadémia startup inkubátor befektetési programjára – vállalkozásonként akár 100 millió forintnyi tőkére is.

„A program nem titkolt célja, hogy olyan sikeres vállalkozások jöjjenek létre, amelyek beindíthatják Magyarország gazdasági motorját, ezzel is csökkentve az ország nemzetközi kiszolgáltatottságát”

– írja a Gattyán-portál cikke az új kezdeményezésről. A tervek szerint a képzések előadói között ott lenne az alapító milliárdos és Huszár Viktor mellett

  • Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója,
  • Heller Gábor, a Bónusz Brigád társalapítója,
  • Vízy András, aki a 100-ból egy és a Szerencsekerék műsorvezetője volt még az ezredforduló környékén, aztán kommunikációs szakember lett belőle,
  • és Tibi atya, azaz pontosabban az oldalt és a csatolt vállalkozásait futtató Tóth Máté is.

„A Magyar Vállalkozói Akadémia azt az üzleti gondolkodást támogatja, amely lehetővé teszi, hogy újabb és újabb olyan Hungarikumok születhessenek, amelyekre idővel az egész világ büszke lehet és nem utolsó sorban erkölcsi és anyagi hasznot is hoznak Magyarországnak” – írják az akadémia közleményében, amit az MTI-hez is eljuttattak.

Gattyán György, aki a Forbes tavalyi kimutatása szerint az ország negyedik leggazdagabb embere, tavaly még azzal futott be a hírekbe, hogy politikai pályára állna. A Megoldás Mozgalom, amit az ellenzéki összefogás egy NER-es trükknek nevezett, elérte az állami támogatásokhoz szükséges 1 százalékos küszöböt, és mint legutóbb kiderült, több pénzből gazdálkodhat, mint a DK és a Momentum együttvéve. Gattyánnal indulása bejelentése után a Telex is interjúzott, cikkünket erről itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!