Média1: Kirúgták a Gattyán György érdekeltségébe került híroldal szerkesztőségét

2023. május 24. – 12:15

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívüli értekezleten közölte kedden este Föőr Gábor, a Genesis Médiacsoport tulajdonosa a Frisshirek.hu hírportál munkatársaival, hogy megválnak tőlük – tudta meg a Media1.hu. A portál internetes címe februárban került Gattyán Györgyhöz.

Föőr Gábor, a zalaegerszegi székhelyű médiacsoport tulajdonosa online értekezlet formájában közölte a hírt az oldal munkatársaival. A Média1 információ szerint várhatóan egy hónap múlva, június 24-én, a felmondási idők lejártával fel is függesztik a hírszolgáltatását. Olyan információk is terjednek, miszerint később egy új stáb érkezhet, akikről már Gattyán Györgyék döntenének.

Az oldalt tavaly Föőr Gábor indította el, aki egyébként Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt támogatottja volt az ellenzéki előválasztáson. A Genesis Médiacsoport tulajdonában lévő portál egyébként megyei tudósítói hálózatot is kiépített. A Genesis a Facebook Ad Library adatai szerint a választásokon környékén 15 millió forintot hirdetett el a közösségi oldalon.

Gattyán György, aki továbbra is Magyarország egyik leggazdagabb embere, a választásokon a digitalizációért kampányoló Megoldás Mozgalom nevű párttal indult – nem sok sikerrel. Februárban a Legnagyobb Vállalkozás Kft. nevű, a Docler Holdinghoz tartozó cégén keresztül megszerezte a frisshirek.hu domaint, miközben a kiadó a Genesis Médiacsoport maradt.

Frissítés:

Kerestük Gattyán Györgyöt, hogy mi a célja a frisshirek.hu-val, kommunikációs munkatársától kaptunk választ.

A frisshirek.hu nem szűnik meg a tulajdonosváltással, a jelenleg is ott dolgozó kollégákat az új tulajdonos nem mentette fel a munkavégzés alól, erre nincs is jogilag lehetősége, mivel a munkatársak nem a Legnagyobb Vállalkozás Kft. alkalmazottjai. Információink szerint a korábbi tulajdonos garanciát vállalt arra, hogy az összes munkatárs bérét rendezi

– írta Nemes Tamás. Hozzátette, hogy a Docler cégcsoport üzleti döntés alapján vásárolta meg a domaint, és „az új tulajdonos jelenleg azt vizsgálja, hogy ebből a népszerű domainből, és a már működő oldalból milyen még népszerűbb platformot, portált tud létrehozni”.

„Az új frisshirek.hu reményeink szerint egy megreformált, új oldal lesz, ami alkalmas arra, hogy az olvasók, a látogatók minél szélesebb köréhez eljusson és üzletileg is sikeresebb legyen. A következő hónapokban ez a munka vár az új tulajdonosra” – olvasható a válaszban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!