Megszüntette a Gálvölgyi János rosszulléte miatt indított eljárást a rendőrség

2023. július 3. – 13:12

Másolás

Vágólapra másolva

Megszüntette a rendőrség azt a nyomozást, amit Gálvölgyi János rosszullétével kapcsolatban indítottak még májusban, derül ki abból a válaszból, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság küldött a naphire.hu kérdésére.

Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folytatott eljárást, ismeretlen tettessel szemben. Mivel a cselekmény nem bűncselekmény, ezért a nyomozást a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény 398.§ (1) bekezdés a) pontja alapján 2023. június 15-én megszüntették

– írta a BRFK.

Ahogy a Telexen is megírtuk, Gálvölgyi Jánost május 10-én vitték kórházba a lányai, miután nem kapott levegőt és félrebeszélt, de a mentőt hiába várták. Azért nem küldtek érte autót, mert a hívás alapján úgy vélték, nincs közvetlen életveszélyben. Másnap a családja közölte, hogy a színművész gondos ellátást kapott a SOTE klinikáján. Ekkor súlyos, de stabil állapotban volt.

Az ügyben vizsgálat indult, melyben megállapították: a mentésirányító hibásan mérlegelt Gálvölgyi rosszullétekor. A rendőrség is nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. Május 15-én lányai bejelentették, hogy a 75 éves művész túljutott az életveszélyen, 24-én pedig hazaengedték a kórházból. „Rá kellett jönnöm, nem olyan természetes, nem olyan nyilvánvaló, hogy az ember jól van” – mondta az első hosszabb interjúban, amit az RTL Fókusz című műsorának adott.

Ebben a cikkünkben szakemberek segítségével részletesen elemeztük az Országos Mentőszolgálat működését>>>

Gálvölgyi János betegsége után június 16-án lépett először színpadra, a Pintér Béla és Társulata Marshal Fifty-six című előadásában, a közönség hosszú percekig tapsolta.

„Döbbenetes volt számomra, hogy tényleg elképesztő szeretettel fogadtak a nézők. Egész megható és hosszas volt. Utána meg kellett szólalnom, de nem tudtam, hogyan szól a hangom a színpadon, attól tartottam, hogy nem tudok megszólalni” – mondta a művész az előadás után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!