Gálvölgyi János a visszatéréséről: Attól tartottam, hogy nem tudok megszólalni

2023. június 20. – 11:18

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú percekig tapsolt a közönség, amikor Gálvölgyi János színpadra lépett a Pintér Béla és Társulata Marshal Fifty-six című előadásában. Az RTL Fókusz című műsora számolt be a hétvégi eseményekről, öt héttel azután, hogy a színművész súlyos állapotban kórházba került.

„Döbbenetes volt számomra, hogy tényleg elképesztő szeretettel fogadtak a nézők. Egész megható és hosszas volt. Utána meg kellett szólalnom, de nem tudtam, hogyan szól a hangom a színpadon, attól tartottam, hogy nem tudok megszólalni” – mondta az előadás után.

A szöveget nem kellett frissítenie, minden mondatra pontosan emlékezett, amit még a kórházban fekve is tesztelt. Sok terve van, ősszel újabb bemutatója lesz a Rózsavölgyi Szalonban, ahol Herendi Gábor rendezi majd.

Gálvölgyi Jánost május 10-én vitték kórházba a lányai, miután nem kapott levegőt, és félrebeszélt, de a mentőt hiába várták. Azért nem küldtek érte autót, mert a hívás alapján úgy vélték, nincs közvetlen életveszélyben. Másnap a családja közölte, hogy a színművész gondos ellátást kapott a SOTE klinikáján. Ekkor súlyos, de stabil állapotban volt.

Az ügyben vizsgálat indult, melyben megállapították: a mentésirányító hibásan mérlegelt Gálvölgyi rosszullétekor. A rendőrség is nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Május 15-én lányai bejelentették, hogy a 75 éves művész túljutott az életveszélyen, 24-én pedig hazaengedték a kórházból. „Rá kellett jönnöm, nem olyan természetes, nem olyan nyilvánvaló, hogy az ember jól van” – mondta az első hosszabb interjúban, amit az RTL Fókusz című műsorának adott.

Ebben a cikkünkben szakemberek segítségével részletesen elemeztük az Országos Mentőszolgálat működését>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!