Gálvölgyi János túl van az életveszélyen

2023. május 15. – 15:11

Másolás

Vágólapra másolva

A hétfői tájékoztatás szerint a 74 éves színművész túljutott az életveszélyen – jelentették be egy Facebook-videóban Gálvölgyi János lányai. A színészt múlt héten szerdán vitték kórházba a lányai, azután, hogy nehézlégzéses panaszai ellenére a mentők negyven percen belül sem értek ki hozzá. Az ügyben vizsgálat is indult, ami megállapította, hogy hibázott a mentésirányító. Pintér Sándor belügyminiszter szintén vizsgálatot indított az ügyben.

A videóban Gálvölgyi Eszter és Gálvölgyi Dorka elmondják, hogy apjuk nem tüdőembólia miatt került kórházba, hanem egy összetett tüdő- és szívelégtelenség állhat a betegsége, nehézlégzése hátterében. Elmondták, hogy apjukat azért vitték kórházba, mert nehezen kapott levegőt, és félrebeszélt. Először a Városmajori Klinikára vitték, innen került a SOTE-ra, ahol jelenleg is intenzív osztályon ápolják. Az orvosnak név szerint köszönték meg, hogy csapatával ennyire vigyáznak édesapjukra.

„Fontos elmondanunk, hogy nem kívántuk senkinek a fejét, nem mi kezdeményeztük sem a belső vizsgálatot, sem a rendőrségi nyomozást. Tőlük eddig mi hivatalosan semmilyen megkeresést nem kaptunk, és bocsánatot sem kértek” – mondta Gálvölgyi Eszter.

Testvére hozzátette, a kezdetektől sok üzenetet kaptak, arról is, ki mennyit várt máskor mentők kiérkezésére. Gálvölgyi Dorka azt mondta, csak azért vállalták a nyilatkozatot múlt hét szerdán, „hogy mással ilyen ne fordulhasson elő.

Szeretnénk ha mindenki időben segítséget tudna kapni. Mi nem szerettünk volna ezzel semmi mást elérni. Amit nagyon fontosnak gondolok elmondani, hogy egyikőnk sem kívánta azt, hogy apunak valamilyen különleges bánásmódban legyen része. Annyit szerettünk volna, ami bárkinek, nektek is jár, hogy 50 percen belül, hogyha valaki nem kap levegőt, kiérkezzen hozzá a mentőautó.”

Gálvölgyi Eszter azt is mondta, hogy az volt apjuk első kérdése, hogy „»Ugrott-e a Pintér Béla?« Ezúton szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogyha nem is pár héten belül, de reméljük, hogy előbb-utóbb színpadra áll ismét.” A családtagok türelmet, időt és nyugalmat kértek édesapjuk számára a felépüléshez.

A videóhoz mellékelt szövegben azt írták: „Vannak csodák, csak hinni kell!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!