Gulyás Gergely: A woke természetellenes ostobaságairól naponta sokat hallani

2023. május 5. – 19:14

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt években Magyarországon sikeres konzervatív kísérlet zajlik – jelentette ki Gulyás Gergely pénteken a CPAC Magyarország konferencián. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a magyarországi konzervatív kísérlet azért sikeres, mert demokratikus legitimáció áll mögötte: négyszer egymás után igen nagy többséggel sikerült parlamenti választásokat nyerni. De sikeres azért is, mert nem mondott le azokról az alapvető értékekről, amelyekről Nyugat-Európa önmagukat kereszténydemokratának és konzervatívnak nevező pártjai már lemondtak – tette hozzá Gulyás.

Majd arról is beszélt, hogy Nyugat-Európában sokszor a konzervatív pártok is elfogadják azokat a játékszabályokat és kereteket, amelyeket a baloldal, a liberálisok nekik megszabnak. Amerikára ez nem jellemző, a konzervatívok ott megmaradtak konzervatívnak, és megvédik a woke által támadott alapvető értékeket. A politikus szerint a woke „természetellenes ostobaságairól” naponta sokat hallani, és néha olyan esetekről is, amelyekre azt mondják: „ingyen senki nem lehet ilyen hülye” – tette hozzá Gulyás. „A woke éppen a hazát kérdőjelezi meg, a szabadságot veszi célba, azt a jogot, hogy a nép szabadon dönthessen sorsáról, saját maga határozza meg azokat az értékeket és kereteket, melyek között élni kíván” – mondta a politikus. (Arról, mi is pontosan az a woke és miért van beoltva ellene Orbán Viktor, ebben a cikkben írtunk bővebben.)

A kétnapos CPAC Hungary konferencia főszónoka Orbán Viktor volt, a miniszterelnök csütörtöki beszédéről, melyben a liberális és progresszív ideológiákat egy Brüsszelben és Soros György laborjaiban kifejlesztett halálos biofegyverhez hasonlította, itt írtunk bővebben. A konferencián felszólalt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Lázár János építésügyi miniszter és Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum és a 21. Század Intézet főigazgatója is. Csak videóüzenetet küldött maga helyett a két sztárvendég, Donald Trump és Tucker Carlson. Ezekről itt és itt írtunk. Nemrégiben pedig arról is, hogy az eseményről kidobták a Guardian magyar tudósítóját, miközben egy korábbi republikánus szenátorral és elnökjelölt-aspiránssal készített interjút. A biztonságiak „rendszerhibára” és „felsőbb utasításra” hivatkoztak, erről bővebben itt olvashat.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!