Schmidt Mária: Most nem szovjetektől, hanem Nyugatról jön az egyneműsítő szándék

2023. május 4. – 17:44

Schmidt Mária: Most nem szovjetektől, hanem Nyugatról jön az egyneműsítő szándék
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum és a 21. Század Intézet főigazgatója a CPAC Magyarország konferencián – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Trianon, a fajelmélet, az újleninisták és a BLM-mozgalom is előkerült a Terror Háza főigazgatójának az amerikai Republikánus Párt (szélső)jobbos szárnya által szervezett éves szuperkonferenciáján, a CPAC-en mondott beszédében – írja a Hvg.hu.

Schmidt Mária arról beszélt, hogy csak a

„szovjet időkben tapasztalt erőteljes nyomásgyakorláshoz hasonlítható az az ezúttal Nyugatról jövő egyneműsítő szándék, ami szembe megy a magyar nemzeti identitás fő tartalmával: a szabadsággal és a függetlenséggel”.

A főigazgató szerint azt várják, hogy Magyarország „hódoljon be azoknak az újleninista amerikai woke-ok által kitalált ideológiáknak, amelyek nevében civilizálni akarnak minket”. Schmidt Mária szavai szerint az elvárás, hogy nemzeti szolidaritás helyett érjük be a különböző szexuális és faji kisebbségekkel való szolidaritással, adjuk fel kulturális örökségünket és hódoljunk be az egyre szabadsághiányosabb nyugati közbeszéd tabusító gyakorlatának.

Schmidt Mária arról beszélt, hogy a magyarok a Horthy-korszakban egy „független, stabil és élhető világot” építettek . Ezzel szemben a történész szerint manapság az van, hogy az „új birodalmak”, mint például az Amerikai Egyesült Államok vagy az ennek képére megvalósuló Európai Unió, „civilizációs” hivatkozással a saját képükre akarják formálni a nemzetállamokat, és ezt „demokratizálásnak” hívják.

Azonban nincs miért aggódni, mivel Schmidt szerint az „elmúlt 1100 és a közelmúlt 33 éve is bizonyítja, hogy birodalmak jöttek-mentek felettünk, mind eltűntek a történelem süllyesztőjében, mi, magyarok még mindig itt vagyunk”.

Az idei CPAC Hungaryn a miniszterelnök is felszólalt, Orbán arról beszélt, hogy „Magyarország kifejlesztette az ellenszert a gyilkos progresszív vírus ellen”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!